Un deputat liberal își anunță demisia din partid în cazul unei alianțe cu PSD. „PNL va deveni un brand politic rău famat, iar oamenilor le va fi jenă să se mai asocieze”

Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 08:33 5640 citiri
Alexandru Kocsis este un apropiat al lui Ludovic Orban FOTO Facebook/ Alexandru Kocsis

Deputatul liberal Alexandru Kocsis anunţă că va demisiona din partid dacă va fi oficializată alianţa de guvernare PNL-PSD. Liberalul Alexandru Kocsis este un apropiat al lui Ludovic Orban, fiind susţinut de fostul şef al PNL pentru a obţine mandatul de parlamentar de Iaşi. „Categoric voi demisiona din PNL dacă se va face această alianţă cu PSD”, a declarat ieri Alexandru Kocsis pentru Ziarul de Iaşi.

El spune că cel mai mare pericol pentru PNL, odată cu realizarea acestei alianţe, va fi ca liberalii să-şi piardă „nucleul dur al electoratului”. „La modul în care se mişcă astăzi actuala conducere, PNL va deveni un brand politic rău famat, iar oamenilor le va fi jenă, le va fi ruşine să se mai asocieze”, a declarat deputatul liberal.

Kocsis este, în prezent, deputat neafiliat, după ce, la sfârşitul lunii octombrie, a părăsit grupul parlamentar al PNL, alături de alţi circa 15 colegi liberali din ţară. El a spus că decizia de a demisiona din partid nu va fi una uşoară, având în vedere că este membru PNL de 13 ani („mai mult decât Florin Cîţu, Rareş Bogdan şi Nicolae Ciucă la un loc” - Kocsis). „Deciziile acum în PNL se iau într-un grup restrâns, nu se comunică nimic la baza partidului”, a precizat Kocsis.

Liberalul a amintit şi de fosta alianţă a PNL cu PSD de acum 10 ani (USL), moment după care liberalii au pierdut încrederea a unei părţi din propriul electorat.

„Cel mai mare pericol este că îi vom dezgusta pe acei oameni care votau tradiţional cu PNL la orice tip de alegeri şi care ne-au tolerat de-a lungul timpului destul de multe greşeli. Iar acest nucleu dur este undeva la 9-11%. Astăzi, acesta este riscul pentru PNL: să-i piardă pe acei oameni. Odată ce ţi-ai pierdut nucleul dur, atunci orice e posibil - PNL va deveni un partid irelevant. Electoratul dur este dispus să-ţi treacă cu vederea greşeli pe care le faci, dar nu este dispus să-ţi treacă cu vederea încălcarea unor principii doctrinare, cum este şi alianţa cu PSD, partid pe care l-ai numit, ani la rândul, duşmanul numărul 1”, a comentat Alexandru Kocsis.

Despre ideea unui proiect politic construit în jurul lui Orban, respectiv un nou partid, Kocsis a spus că au fost discuţii în acest sens dar nu este nimic încă stabilit, nici măcar în ceea ce priveşte denumirea organizaţiei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com