O nouă demisie din grupul parlamentar al PNL. Tabăra lui Orban numără deja 15 aleși

Marti, 02 Noiembrie 2021, ora 11:14 4237 citiri
Senatorul Ion Iordache părăsește grupul PNL FOTO Facebook/ Ion Iordache

Senatorul Ion Iordache a anunţat marţi, 2 noiembrie, că demisionează din grupul PNL şi va rămâne parlamentar neafiliat. Numărul parlamentarilor care au părăsit grupul PNL, urmând exemplul lui Ludovic Orban, a ajuns la 15.

„Am decis să demisionez din grupul PNL din Senat și voi rămâne senator neafiliat politic.

Este un act de protest față de actuala conducere a partidului care ia decizii fără consultare și care urmărește doar interesele grupului care a acaparat partidul.

Am amânat acest moment sperând că, măcar în ultimul ceas, noua conducere a PNL să-și amintească despre misiunea grea asumată anul trecut, să reformeze România și să o transforme într-un adevărat stat de drept.

𝙎𝙥𝙚𝙧 𝙘𝙖 𝙨𝙚𝙢𝙣𝙖𝙡𝙪𝙡 𝙢𝙚𝙪 𝙙𝙚 𝙖𝙡𝙖𝙧𝙢𝙖̆ 𝙨𝙖̆ 𝙙𝙚𝙩𝙚𝙧𝙢𝙞𝙣𝙚 𝙤 𝙧𝙚𝙖𝙘𝙩̦𝙞𝙚 𝙙𝙞𝙣 𝙥𝙖𝙧𝙩𝙚𝙖 𝙩𝙪𝙩𝙪𝙧𝙤𝙧 𝙡𝙞𝙗𝙚𝙧𝙖𝙡𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙙𝙚 𝙗𝙪𝙣𝙖̆ 𝙘𝙧𝙚𝙙𝙞𝙣𝙩̦𝙖̆ 𝙘𝙖𝙧𝙚 𝙣𝙪 𝙨𝙪𝙣𝙩 𝙙𝙚 𝙖𝙘𝙤𝙧𝙙 𝙘𝙪 𝙖𝙘𝙚𝙖𝙨𝙩𝙖̆ 𝙜𝙪𝙫𝙚𝙧𝙣𝙖𝙧𝙚 𝙝𝙖𝙤𝙩𝙞𝙘𝙖̆, 𝙘𝙖𝙧𝙚 𝙣𝙪 𝙖𝙪 𝙛𝙤𝙨𝙩 𝙘𝙤𝙣𝙨𝙪𝙡𝙩𝙖𝙩̦𝙞 𝙣𝙞𝙘𝙞 𝙢𝙖̆𝙘𝙖𝙧 𝙤 𝙙𝙖𝙩𝙖̆ 𝙖𝙩𝙪𝙣𝙘𝙞 𝙘𝙖̂𝙣𝙙 𝙨-𝙖𝙪 𝙡𝙪𝙖𝙩 𝙙𝙚𝙘𝙞𝙯𝙞𝙞, 𝙙𝙖𝙧 𝙘𝙖𝙧𝙚 𝙩𝙧𝙚𝙗𝙪𝙞𝙚 𝙨𝙖̆ 𝙚𝙭𝙥𝙡𝙞𝙘𝙚 𝙤𝙖𝙢𝙚𝙣𝙞𝙡𝙤𝙧 𝙙𝙚𝙯𝙖𝙨𝙩𝙧𝙪𝙡 𝙙𝙞𝙣 𝙩̦𝙖𝙧𝙖̆.

Cum explici că, din cauza unor iresponsabili, dispare zilnic un sat românesc, că nu se știe când și cum se va rezolva explozia prețurilor la electricitate, gaze, materiale de construcții sau mâncare.

Datoria față de gorjeni mă obligă să iau atitudine, să apăr interesele lor, nu pe ale unei clici iresponsabile, de aceea nu-mi permit să dau niciun pas înapoi în lupta mea pentru bunăstarea gorjenilor!

Îmi doresc să fac parte dintr-o echipă formată din oameni echilibrați și dispuși să pună umărul la treabă, nu dintr-o gașcă instabilă care nu a muncit niciodată!”, a scris senatorul pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că luni alți doi deputați liberali și-au anunțat demisiile din grupul PNL, este vorba de Gabriel Plăiaşu și Antonel Tănase.

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban şi-a anunţat în 26 octombrie plecarea din grupul parlamentar al PNL.

Exemplul său a fost urmat de mai mulţi parlamentari liberali care au rămas însă membri în partid. Până acum şi-au mai anunţat oficial dezafilierea de la grupurile parlamentare ale PNL Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Luminiţa Barcari, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu-Martin Chira, Nicolae Giugea și Antonel Tănase.

Gata să pornească de la zero

La începutul lunii octombrie, Orban a declarat într-o intervenție tv că în cazul în care nu se va regăsi în interiorul PNL și dacă liberalii se vor alia cu social-democrații, atunci este pregătit să pornească o nouă mișcare politică de la zero.

„Când voi fi convins că PNL-ul a devenit o carcasă care nu mai are nicio legătură cu partidul istoric, sunt gata inclusiv să creez o construcţie politică care să continue trecutul Partidului Naţional Liberal, pentru că în momentul de faţă, cei care conduc astăzi partidul nu au nicio legătură cu Partidul Naţional Liberal şi n-au nicio legătură cu lucrurile în care eu cred”, a afirmat acesta.

De altfel, în ziua în care guvernul Cîțu a fost trântit prin moțiune de cenzură, Orban a dovedit că are de partea sa 41 de parlamentari, aceștia semnând atunci o scrisoare în care cereau nominalizarea lui Orban ca premier și refacerea coaliției de guvernare alături de USR și UDMR.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com