Alin Tise, presedintele CJ Cluj, atac la conducerea PNL dupa negocierile pentru prefecti: "Orban si Citu se cred Dumnezei! Detinatorii adevarului absolut"

Miercuri, 03 Februarie 2021, ora 08:43
3916 citiri
Alin Tise, presedintele CJ Cluj, atac la conducerea PNL dupa negocierile pentru prefecti: "Orban si Citu se cred Dumnezei! Detinatorii adevarului absolut"
Alin Tise/Facebook

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Alin Tise are o reactie dura la adresa conducerii centrale a Partidului National Liberal, dupa ultima decizie a acestora, privind numirea prefectului de Cluj de catre UDMR. Liderul CJ Cluj sustine ca deciziile pe care le iau liderii liberali, in frunte cu fostul premier Ludovic Orban si actualul premier Florin Citu, se rasfrang asupra organizatiei judetene a PNL Cluj.

"Deciziile gresite luate la nivel national afecteaza credibilitatea partidului la nivel judetean. Trebuie sa muncim infinit mai mult aici la Cluj, pentru a acoperi si repara deciziile gresite ale altora care se cred Dumnezei-Detinatorii adevarului absolut. Eu nu mai vreau sa muncesc politic ca sa acopar si sa repar dupa altii din conducerea centrala a partidului. Pur si simplu cred ca ajunge! Ca mine sunt multi altii. Mult mai multi decat cred unii", a declarat Alin Tise, pentru Ziua de Cluj.

La negocierile de luni seara pentru impartirea functiilor de prefect, premierul Citu si presedintele Orban i-au tradat pe Daniel Buda, Emil Boc si Alin Tise, cedand UDMR-ului pentru prima data dupa 1990 Prefectura Cluj.

Revolta lui Alin Tise vine dupa ce PNL a pierdut functia de prefect la Cluj, aceasta revenind UDMR. Noul prefect de Cluj va fi avocatul Tasnadi Szilard, din partea UDMR.

Cum si-au impartit PNL, USR si UDMR prefectii, in functie de judetele tarii

PNL, USR-PLUS si UDMR si-au desemnat marti, 2 februarie, prefectii in judetele tarii. Astfel, PNL va avea 23 de prefecti, USR-PLUS - 14 si UDMR - 5 prefecti, conform surselor Ziare.com.

Numirile vin dupa ce guvernul a aprobat in sedinta de miercuri, 27 ianuarie, modificarea OUG 57/2019 privind Codul administrativ referitor la statutul prefectului si subprefectului, aceste functii urmand sa fie unele de demnitate publica, iar cei care le detin vor putea fi membri de partid.

In cadrul negocierilor au aparut si o serie de surprize. UDMR a reusit sa castige o functie de prefect la Cluj, judet controlat de PNL. Liberalii vor numi prefect la Brasov, unde alegerile locale a fost castigate de Allen Coliban (USR). USR va numi prefect la Timis si la Bucuresti.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Alin Tise CJ Cluj, #prefect, #Emil Boc, #Ludovic Orban PNL, #Florin Citu, #stiri politica , #Stiri Ludovic Orban