ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”

Vineri, 17 Septembrie 2021, ora 16:14 3408 citiri
Președintele Consiliului Național ALDE Cristian Dima vrea să-l transfere pe Orban FOTO Facebook / Cristian Dima

Președintele Consiliului Național al ALDE Cristian Dima a lansat vineri, 17 septembrie, o invitație către liderul PNL Ludovic Orban să se înscrie în ALDE în cazul în care va pierde alegerile de la congresul din 25 septembrie, precizând că „locul liberalilor adevărați este în ALDE”.

Dima notează că deși Orban „a comis multe greșeli față de partidul nostru”, ușa ALDE este deschisă pentru liderul PNL, notând că traiectoria „normală” a liberalilor este „una singură” - către ALDE.

„ALDE este un proiect politic deschis tuturor liberalilor din România, inclusiv lui Ludovic Orban, cel care, în trecut, a făcut multe greșeli față de partidul nostru. De la înălțimea funcției de președinte al PNL, Ludovic Orban nu a acordat ALDE respectul cuvenit în mai multe rânduri în trecut. Astăzi presupun că regretă unele decizii pe care le-a luat.

Traiectoria normală a liberalilor este una singură: către ALDE. Pentru că ALDE a rămas singurul partid liberal din România. Ne-am asumat încă de la înființare să păstrăm vie flacăra liberalismului românesc. Asta am făcut inclusiv în cele mai grele momente ale existenței partidului”, notează Cristian Dima într-un mesaj pe Facebook.

Președintele Consiliului Național ALDE notează mai departe că PNL a început din 2014 să „renunțe cu totul” la valorile și principiile liberale și că după fuziunea cu PDL „au început să cam dispară din PNL” vechii liberali. „Practic, cei mai înrăiți susținători ai lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe partid”, mai subliniază acesta.

„După Congresul din 25 septembrie liberalii adevărați vor fi tot mai puțini în PNL. Tocmai de aceea consider că aceia dintre vechii liberali care doresc să continue politicile liberale, care își doresc să mențină vie flacăra liberalismului din România, inclusiv Ludovic Orban, își pot găsi locul în ALDE.

Ca liberali am învățat să iertăm și să trecem peste disensiunile pe care le-am avut în trecut. Personal, consider că putem să găsim multe puncte comune chiar și cu Ludovic Orban, cu care mulți dintre colegii din ALDE au fost colegi în PNL. Locul liberalilor adevărați este în ALDE, iar cu cât suntem mai mulți, cu atât suntem mai puternici. Vocea liberalilor din România trebuie să se facă auzită tot mai puternic în continuare!”, a conchis Cristian Dima.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News