Tensiuni in PNL: Orban e contestat chiar de organizatia din Bucuresti. "Ce faceti aici, subminati partidul din interior?"

Luni, 09 Iulie 2018, ora 21:44
8104 citiri
Tensiuni in PNL: Orban e contestat chiar de organizatia din Bucuresti. "Ce faceti aici, subminati partidul din interior?"
Foto: Arhiva Ziare.com

In Biroul Permanent National al PNL de luni cativa liberali l-au criticat pe Ludovic Orban pentru directia in care se indreapta partidul, au declarat surse politice pentru agentia Mediafax. In replica, acesta le-a reprosat ca nu vin cu solutii si in loc faca opozitie la PSD se ocupa cu subminarea din interior a formatiunii.

Un numar de 16 liberali, printre care se afla liderul PNL Bucuresti, Cristian Busoi, si presedintii filialelor de sector, au intocmit o lista prin care sustin demiterea lui Ludovic Orban de la sefia partidului.

Printre liberalii nemultumiti de Ludovic Orban, care au participat la sedinta de luni a Biroului Politic National al PNL de la Parlament, au fost Anca Boagiu, presedinte PNL Sector 2, senatoarea Alina Gorghiu (fost presedinte al PNL - n.r.), liderul senatorilor liberali, Iulian Dumitrescu, primarul Aradului, Gheorghe Falca, senatorul Marcel Vela, fostul deputat PNL, Hubert Thuma si deputatul PNL, Tinel Gheorghe.

Potrivit surselor politice ale Mediafax, in cadrul Biroului Politic, liderul PNL la Senat, Iulian Dumitrescu, i-a reprosat lui Ludovic Orban ca partidul nu comanda un sondaj de opinie pentru a vedea cum sta PNL in fata electoratului.

Gheorghe Falca i-a adus cateva critici lui Orban, iar apoi i-a spus ca este profesor in comunicare. In replica, Orban i-a transmis ca de un an de zile nu il vede nimeni, cu toate ca spune ca este profesor in comunicare.

Presedintele PNL i-a intrebat pe liberalii nemultumiti daca l-au sunat vreodata ca sa ii propuna solutii, adaugand ca nu stiu decat sa se planga.

In schimb, cand a luat cuvantul, senatorul PNL, Marcel Vela, a a vorbit despre un cu totul alt subiect, respectiv despre anul centenar.

Intr-un final, presedintele liberal, Ludovic Orban, a izbucnit si le-a spus acestora "sa nu se mai ascunda dupa deget" si sa recunoasca ca au semnat o lista pentru demiterea sa de la sefia PNL.

"Ce faceti aici, subminati partidul din interior? Aici veniti si faceti nu stiu ce si prin spate faceti liste. De un an si jumatate nu l-am vazut pe unul sa dea in PSD. Dati in PNL. Deci este clar ca cineva din afara vrea sa faceti chestia asta", le-ar fi spus Orban liberalilor nemultumiti, au relatat sursele politice pentru MEDIAFAX.

Tot in Biroul Politic de luni, Orban i-a anuntat pe liberali ca din datoria istorica de 18 milioane de lei a PNL, au fost achitate 14 milioane de lei.

In cadrul aceleiasi sedinte, liberalii au stabilit convocarea Consiliului National pe data de 4 august. Liderul liberal, Ludovic Orban, a declarat, luni, la finalul BPN, ca nu a fost inca stabilit locul desfasurarii evenimentului, care ar putea fi Alba Iulia sau Bucuresti.

Totodata, Orban a propus excluderea din PNL a prim-vicepresedintelui PNL Sector 2, Viorel Catarama. Decizia poate fi luata de catre conducerea partidului doar in cadrul sedintei Consiliului National din 4 august. Presedintele PNL a explicat, referitor la aceasta propunere, ca a aplicat statutul partidului prin aceasta propunere si ca cine vorbeste in afara partidului, incalcand prevederile statuale ale PNL.

Viorel Catarama catalogheaza decizia liderului PNL de a-l exclude din partid drept un gest "de disperare si de prostie", sustinand ca presedintele partidului nu a respectat statutul, deci orice demers de excludere este nul. Prim-vicepresedintele PNL Sector 2, a declarat ca decizia lui Ludovic Orban de a propune excluderea sa este de sfera penala, deoarece si-a anuntat influenta pentru a inlatura un posibil contracandidat.

Chiar daca Ludovic Orban intentioneaza modificarea Statului partidului, in sensul posibilitatii demiterii liderilor de filiale printr-o majoritate simpla care este mult mai usor de intrunit, decat votul a doua treimi din membri, acest punct nu a fost inclus pe ordinea de zi a sedintei BPN al PNL de luni.

Totodata, la reuniunea de luni a BPN, nu ar fi existat cvorumul a doua treimi din Biroul Politic necesar aprobarii propunerii de modificare a Statutului partidului. Este posibil ca la o viitoare sedinta a BPN sa fie adoptata propunerea de modificare a Statutului, schimbare care sa fie efectuata in Consiliul National al PNL, in data de 4 august.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Orban contestat PNL, #birou permanent PNL , #PNL