Taberele din PNL au inceput atacurile interne: "Regret ca l-am sprijinit pe Citu"; "Pana si retrograzii din PSD s-au lepadat de Dragnea si Nastase"

Luni, 31 Mai 2021, ora 15:39
7156 citiri
Taberele din PNL au inceput atacurile interne: "Regret ca l-am sprijinit pe Citu"; "Pana si retrograzii din PSD s-au lepadat de Dragnea si Nastase"
Desi Ludovic Orban a dat asigurari de "fair play" in competitia cu Florin Citu, cele doua tabere au inceput deja razboiul FOTO Facebook / Ludvoci Orban

Premierul Florin Citu si-a anuntat duminica, 30 mai, candidatura la congresul PNL pentru sefia partidului. In aceeasi zi, desi principalul sau contracandidat Ludovic Orban a salutat intrarea in cursa a premierului si a dat asigurari pentru o competitie corecta, taberele din PNL au pornit deja atacurile.

"Ma voi asigura ca PNL va fi cel putin opt ani la guvernare. Ce inseamna o Romanie liberala: proprietatea privata e sfanta iar antreprenorul e esential. Va spun ca voi castiga, nu exista alta varianta si va invit si pe voi sa fim impreuna. Impreuna facem Romania liberala", a declarat ieri, Florin Citu.

De cealalta parte, Ludovic Orban a salutat anuntul premierului si a dat asigurari ca intre cei doi ca exista "fair play".

"Salut acest anunt care da drumul la o competitie in PNL care sunt convins ca va face bine PNL. (...) Salut, Florin, intrarea in cursa. (...) Am discutat cu domnul prim ministru Florin Citu si, in mod evident, va exista intre noi un gentleman's agreement, care sper ca va fi respectat de toti membrii PNL, care sa duca la competitie onesta, fair play, pozitiva, in care sa aratam bogatia de resurse a PNL", a afirmat Ludovic Orban.

Cu toate astea, surse politice au relatat pentru Ziare.com ca imaginea cu liderii din PNL prezenti alaturi de premierul Citu la anuntarea candidaturii sale a starnit nervozitatea lui Orban, care apoi i-a sunat pe rand.

"Eu v-am facut ministri cand nimeni nu stia de voi si acum ma tradati? O sa castig si o sa va zbor din guvern", ar fi afirmat Orban, potrivit surselor citate.

Tabara Citu, acuzata de tradare

Presedintele PNL Bucuresti, Violeta Alexandru, a anuntat inca de ieri ca il sustine pe Ludovic Orban pentru un nou mandat la sefia partidului si a lansat un mesaj ironic pentru sustinatorii lui Florin Citu.

"Eu nu mi-as face un proiect politic cu oameni care, de la momentul in care aveau nevoie de sprijin politic pana ieri, fara sa li se fi cerut, se gudurau pana la exagerare prin tot felul de promisiuni de loialitate. Un asemenea proiect nu dureaza niciodata. Marile idei si programe se pun in practica prin oameni. Dincolo de wow, conteaza seriozitatea, liberalismul practicat, nu declarat si taria de a te uita, in primul rand, la cum poti face bine pentru oameni, punandu-te pe tine pe planul doi. Aceste lucruri se vad pentru cine vrea sa vada", a afirmat Violeta Alexandru intr-o postare pe Facebook.

Mai putin subtil a fost secretarul general al PNL Sector 5, Daniel Dragos Tanasoiu, care a precizat ca liderii care s-au afisat ca il sustin pe Citu pentru sefia PNL "tinde catre zero". Totodata, acesta a subliniat ca regreta ca filiala din care face parte l-a sustinut pe premier la alegerile parlamentare.

"Faptul ca s-au afisat cativa lideri din teritoriu alaturi de Florin Citu in momentul anuntului de candudatura la presedintia partidului este total irelevant. Sustinerea acestuia in baza partidului este egala cu Zero.

Citu n-ar fi ajuns niciodata sa fie desemnat nici macar candidat la Senatul Romaniei din partea organizatiei noastre (PNL sector 5) fara sustinerea venita din partea lui Ludovic Orban. Va fac aceasta dezvaluire in premiera. Ludovic Orban ne-a chemat pe mine si pe Dan Meran inaintea alegerii candidatilor nostri la alegerile parlamentare si ne-a rugat sa-l sprijinim pe Florin Citu. Am acceptat. O decizie pe care acum o regret.

In rest sustinerea lui Florin Citu in partid este identica cu sustinerea pe care o are si in cadrul filialei noastre... tinde catre zero... In curand si filiala noastra se va pronunta pe acest subiect si cu 2, 3 exceptii se va pozitiona alaturi de liderul de necontestat al liberalilor - Ludovic Orban", a subliniat Tanasoiu.

Orban, comparat cu Dragnea si Nastase

De cealalta parte, cel mai acid mesaj din tabara Citu i-a apartinut deputatului Florin Roman, care a facut mai multe ironii la adresa lui Ludovic Orban. Liberalul a vorbit despre nevoia in PNL a unui "suflu nou" si l-a acuzat din nou ca si-ar dori sa fie candidat unic. Totodata, Florin Roman l-a comparat indirect pe Ludovic Orban cu fostii lideri PSD Liviu Dragnea si Adrian Nastase.

"Vom avea competitie in PNL, iar asta e un lucru bun. Chiar daca cineva si-ar fi dorit sa fie candidat unic. Sindromul Ceausescu mai bantuie inca si ultimii mohicani, ai unei generatii de politicieni fara scrupule! Va fi o competitie in care lupta se da intre trecut si viitor, intre dezamagire si speranta. Pentru ca va fi o lupta! Pe care nu si-au dorit-o liberalii ce iubesc cu adevarat partidul, ci cei care vorbesc public de democratie, apoi pun mana pe telefon si isi ameninta colegii. Lucrurile sunt simple: pana si retrograzii din PSD s-au lepadat de Nastase si Dragnea. Iar PNL are nevoie de un suflu nou in 2024!", a subliniat deputatul.

Liberalul a taxat apoi cooptarea in partid a unor fosti membri PSD sau ALDE dar si negocierile purtate cu USR-PLUS inaintea formarii coalitiei de guvernare, in care "le dadea orice" in timp ce primarii PNL "erau tradati".

"Cat despre suferinte si tradari vom avea timp sa mai vorbim. In interiorul partidului! La fel si despre costurile unor blaturi personale, care au dat castig de cauza doar unor liberali, ce se dau azi victime si indraznesc sa vorbeasca in numele intregului PNL. In timp ce isi puneau tuterii in functii si ii pastrau de pesedisti si aldisti, in opozitie... dar la guvernare! In timp ce dadeau orice la noii parteneri de guvernare, pentru a scapa de liberali cu incredere, ca fostul ministru al Sanatatii, Nelu Tataru. In timp ce primarii erau tradati, prin cedarea tuturor asilor din structura guvernului, necesari in dezvoltare locala. Un PNL fara oameni ca Emil Boc, Gheorghe Flutur, Ilie Bolojan, Rares Bogdan, Dan Motreanu, presedinti de CJ sau primari, si multi altii, liberali de rand care nu s-au inclinat in fata PSD este ca un PNL fara aer. Asa ca, cel putin eu, ma uit cu incredere la viitorul PNL si la Florin Citu! Doamne ajuta!", a mai notat Florin Roman.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul congres Forța Dreptei. Partidul lui Ludovic Orban își alege conducerea națională și candidații la locale și europarlamentare
Primul congres Forța Dreptei. Partidul lui Ludovic Orban își alege conducerea națională și candidații la locale și europarlamentare
Primul Congres al Forţa Dreptei va avea loc, sâmbătă, 20 aprilie, la Palatul Parlamentului. Partidul lui Ludovic Orban urmează să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#congres PNL, #alegeri PNL, #Ludovic Orban, #Florin Citu , #stiri Ludovic Orban