Sorin Campeanu si Daniel Constantin au intrat in PNL. Orban anunta ca vor avea functii de conducere

Luni, 06 Ianuarie 2020, ora 15:11
7081 citiri
Sorin Campeanu si Daniel Constantin au intrat in PNL. Orban anunta ca vor avea functii de conducere
Foto: Alexandra Pandrea/Mediafax/Hepta.ro

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anuntat, luni, ca s-a aprobat un protocol de integrare in PNL a celor care au fost alaturi de formatiune la motiunea de cenzura si la investirea Guvernului.

Intrebat, luni, la finalul reuniunii Biroului Executiv al Partidului National Liberal, daca s-a luat o decizie in ceea ce ii priveste pe Sorin Campeanu si Daniel Constantin, Orban a spus: "Sigur, am aprobat un protocol de inglobare, de integrare in PNL a tuturor celor care au fost alaturi de noi la investirea Guvernului, care au fost alaturi de noi la motiunea de cenzura si care au decis sa se alature PNL".

El a spus ca acestia vor fi cooptati in structurile de conducere la nivel national, judetean si local.

"La nivel national, vor fi cooptati in structurile de conducere domnul rector Sorin Campeanu si cu domnul fost ministru al Agriculturii Daniel Constantin", a adaugat Ludovic Orban.

Orban a spus ca lucrurile sunt "oarecum logice".

"Deci PRO Romania a fost alaturi de noi la daramarea Guvernului PSD, dupa care a ramas alaturi de PSD si a refuzat investirea. Tot acest grup de colegi, practic, pot sa le spun colegi incepand de astazi, nu au vrut sa se intoarca alaturi de PSD si decizia lor a fost categorica de a sustine Guvernul PNL si nu numai atata, pentru ca noi am purtat discutii si nu am facut niciun secret din asta (...)

Au luat aceasta decizie de a fi alaturi de PNL si de partea, sa spun, sanatoasa a mediului politic si nicidecum sa ramana rataciti pe la usile PSD... Asa cum sunt altii. Ca atare, e un pas normal, atat domnul rector Sorin Campeanu, care este o personalitate deosebita in domeniul educatiei, cat si Daniel Constantin, care a fost minstru al Agriculturii, si alti colegi, Mircea Banias, si alti parlamentari sunt practic incepand de astazi colegii nostri", a mai spus Orban.

In 20 decembrie, premierul Ludovic Orban a declarat, la Timisoara, ca parlamentarii care au demisionat de la Pro Romania au fost decisivi in formarea Guvernului pe care astazi il conduce si ca acestia provin din zona de centru-dreapta. "Daca vor vrea, vor fi primiti in PNL", a spus Orban.

"Parlamentarii demisionari din Pro Romania au fost decisivi in investirea Guvernului pe care ii conduc. Ei sunt mai de dreapta, daca va uitati, Daniel Constantin, Sorin Campeanu sunt din zona de centru dreapta si ei au facut initial Pro Romania si apoi a venit Ponta si le-a confiscat partidul", a afirmat Ludovic Orban.

El a adaugat ca acestia ar putea fi primiti in PNL.

"Daca vor vrea, vor fi primiti in PNL. Important este sa intarim sprijinul parlamentar", a declarat premierul Orban.

Daniel Constantin, Sorin Campeanu si alti 14 membri fondatori, parlamentari, coordonatori de filiala demisioneaza din Pro Romania, invocand tendinta de schimbare a idealurilor si doctrinei partidului. In replica, liderul Pro Romania Victor Ponta a transmis ca le respecta decizia de a se alatura PNL si spera sa influenteze in bine actul de guvernare.

Ministrul Sorin Cimpeanu: "Am semnat ordinul pentru schimbarea programei de examene". Voiculescu: "Vor exista teste rapide la nivelul scolilor, este necesar acordul informat al parintilor"

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Sorin Campeanu Daniel Constantin PNL , #presedinte PNL
Comentarii
Poza alfabeta
alfabeta
rank 1
Intregesc comunitatea sekurista din PD-Lul care a pus mana pe PNL...
Poza hello
hello
rank 5