Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Ludovic Orban > stiri Ludovic Orban
A   A   A

Reactia premierului Orban dupa ce 30 de minute nu a raspuns nimeni la telefoanele DSP

Reactia premierului Orban dupa ce 30 de minute nu a raspuns nimeni la telefoanele DSP
FOTO: Facebook/Guvernul Romaniei
Premierul Ludovic Orban a declarat sambata, referitor la experimentul jurnalistic care a aratat ca, timp de 30 de minute, nimeni nu a raspuns la telefoanele DSP Bucuresti, ca "incepand de astazi, exista resursa umana la DSP-uri, ea trebuie folosita in mod inteligent".

Reactia lui Orban vine dupa ce, vineri seara, in cadrul unei emisiuni difuzate de Digi 24, jurnalistii, care-l aveau invitat pe Raed Arafat, au sunat la DSP Bucuresti, pentru a vedea in cat timp raspunde cineva la centrala. In jumatate de ora, nimeni nu a raspuns, ulterior venind o explicatie din partea conducerii institutiei, care a explicat ca cei care raspund la telefoane sunt depasiti de situatie.

"Pana acum, mai aveau scuza ca nu exista resursa umana, a fost o crestere a cazurilor care a suprasolicitat resursa umana din DSP-uri. Incepand de astazi, exista resursa umana la DSP-uri, ea trebuie folosita in mod inteligent. Daca e necesar, se poate schimba si tehnic, deja am vorbit pentru a face imbunatatiri tehnice in privinta telefoanelor la care suna cetatenii, astfel incat sa fie preluate apelurile, sa creasca numarul de persoane care raspund la telefoane", a declarat Ludovic Orban sambata.
Premierul a spus ca a cerut acest lucru si la ultima videoconferinta cu sefii de DSP-uri. De asemenea, premierul ii sfatuieste pe oameni sa sune la DSP pentru a obtine inforrmatii sau sa solicite interventia pentru recoltarea de probe, dar, daca simptomele sunt mai grave, sa apeleze direct 112.

"Daca sunt simptome destul de accentuate, e bine sune la 112, pentru ca exista (posibilitatea de - n.r.) transport cu ambulanta si tratament in spital. Daca sunt simptome mai usoare se poate suna la DSP-uri, DSP urmand sa trimita echipe care sa recolteze probele pentru analize", a mai precizat premierul.

CITESTE SI:

Angajatii DSP Bucuresti nu au raspuns la niciun apel telefonic intr-un experiment live, intr-o emisiune la care a participat Raed Arafat
Facebook ShareTweet
 Sambata, 01 August 2020, ora 15:54

 Articol citit de 10685 ori

Citeste si: