Reactia premierului Orban dupa ce 30 de minute nu a raspuns nimeni la telefoanele DSP

Sambata, 01 August 2020, ora 15:54
11180 citiri
Reactia premierului Orban dupa ce 30 de minute nu a raspuns nimeni la telefoanele DSP
FOTO: Facebook/Guvernul Romaniei

Premierul Ludovic Orban a declarat sambata, referitor la experimentul jurnalistic care a aratat ca, timp de 30 de minute, nimeni nu a raspuns la telefoanele DSP Bucuresti, ca "incepand de astazi, exista resursa umana la DSP-uri, ea trebuie folosita in mod inteligent".

Reactia lui Orban vine dupa ce, vineri seara, in cadrul unei emisiuni difuzate de Digi 24, jurnalistii, care-l aveau invitat pe Raed Arafat, au sunat la DSP Bucuresti, pentru a vedea in cat timp raspunde cineva la centrala. In jumatate de ora, nimeni nu a raspuns, ulterior venind o explicatie din partea conducerii institutiei, care a explicat ca cei care raspund la telefoane sunt depasiti de situatie.

"Pana acum, mai aveau scuza ca nu exista resursa umana, a fost o crestere a cazurilor care a suprasolicitat resursa umana din DSP-uri. Incepand de astazi, exista resursa umana la DSP-uri, ea trebuie folosita in mod inteligent. Daca e necesar, se poate schimba si tehnic, deja am vorbit pentru a face imbunatatiri tehnice in privinta telefoanelor la care suna cetatenii, astfel incat sa fie preluate apelurile, sa creasca numarul de persoane care raspund la telefoane", a declarat Ludovic Orban sambata.

Premierul a spus ca a cerut acest lucru si la ultima videoconferinta cu sefii de DSP-uri. De asemenea, premierul ii sfatuieste pe oameni sa sune la DSP pentru a obtine inforrmatii sau sa solicite interventia pentru recoltarea de probe, dar, daca simptomele sunt mai grave, sa apeleze direct 112.

"Daca sunt simptome destul de accentuate, e bine sune la 112, pentru ca exista (posibilitatea de - n.r.) transport cu ambulanta si tratament in spital. Daca sunt simptome mai usoare se poate suna la DSP-uri, DSP urmand sa trimita echipe care sa recolteze probele pentru analize", a mai precizat premierul.

Angajatii DSP Bucuresti nu au raspuns la niciun apel telefonic intr-un experiment live, intr-o emisiune la care a participat Raed Arafat

Medicii de familie, nevoiți să facă muncă de IT-iști. Platforma Ministerul Sănătății funcționează tot mai prost
Medicii de familie, nevoiți să facă muncă de IT-iști. Platforma Ministerul Sănătății funcționează tot mai prost
Medicii de familie se descură tot mai greu cu sistemul digital al CNAS, care a ajuns să funcționeze doar câteva minute pe zi. Calitatea actului medical scade, în timp ce medicii se transformă...
Liviu Dragnea, la un pas de moarte. Medicii au reușit să-l stabilizeze pe fostul lider PSD
Liviu Dragnea, la un pas de moarte. Medicii au reușit să-l stabilizeze pe fostul lider PSD
Liviu Dragnea (61 ani), fostul lider PSD, a avut o cumpănă grea, din cauza unui accident vascular suferit pe când era plecat din țară. El a vorbit pentru prima dată despre acest episod, la...
#epidemie, #pandemie, #coronavirus, #covid, #Orban, #Arafat, #focar, #DSP, #medici, #bolnavi , #stiri Ludovic Orban