Premierul le recomanda romanilor sa-si petreaca concediul in tara. Ministrul Transporturilor: Traficul aerian s-a prabusit

Vineri, 12 Iunie 2020, ora 14:086494 citiri
Premierul le recomanda romanilor sa-si petreaca concediul in tara. Ministrul Transporturilor: Traficul aerian s-a prabusit
Foto: Pixabay

Premierul Ludovic Orban le recomanda romanilor sa isi petreaca concediul in tara, in acest an, "si din cauza epidemiei, dar si pentru a da dovada de sustinere pentru turismul autohton". Pe de alta parte, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, afirma ca traficul aerian s-a "prabusit", scazand in luna mai a acestui an cu 95% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Conform sondajului e care l-am facut, 80% dintre romani vor sa-si petreaca concediul in Romania.

Adica e mult mai mare numarul romanilor care vor sa-si petreaca concediul in Romania decat in alte tari si chiar recomandarea mea este, si din cauza epidemiei, dar si pentru a da dovada de sustinere pentru turismul autohton, sa isi petreaca concediul in Romania, pentru ca avem atatea locuri frumoase de vazut, daca fiecare dintre noi ne gandim unde nu am fost, superbele locuri pe care le are tara asta, haideti sa mergem anul asta in locuri in care nu am fost din Romania si sa ne petrecem concediul in tara noastra ca sa si sprijinim turismul autohton, dar sa si vede cu ochii nostri atatea frumuseti pe care le are Romania", a declarat premierul Ludovic Orban, vineri, intr-o conferinta de presa.

In ceea ce priveste reluarea traficului aerian, primul ministru a afirmat ca, in baza unei hotarari de Guvern adoptate joi, vor fi reluate cursele avioanelor spre si dinspre acele tari care vor raporta, in ultimele 14 zile, in medie, sub cinci noi cazuri de COVID-19 la un milion de locuitori, cei care vin aceste state urmand a nu mai intra in izolare la domiciliu.

Premierul a precizat ca decizia privind tarile va fi luata de catre Comitetul National pentru Situatii de Urgenta.

Traficul aerian a scazut cu 95%

La randul sau, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a mentionat ca in prezent zborurile sunt suspendare spre si dinspre 12 state, pana in 15 iunie.

"Daca ne raportam strict din cele 12 state practic, dupa coeficientul de 5, practic dupa publicarea Hotararii de Guvern si hotararii CNSU putem vorbi de ridicarea restrictiilor catre si dinspre Germania, Austria si Elvetia.

Saptamanal vom evalua acest indicator in baza analizei stiintifice date de catre INS si vom lua decizii in CNSU, eu sustinand cu toata convingerea reluarea zborurilor", a afirmat ministrul Transporturilor.

El a mentionat ca traficul aerian "s-a prabusit", scazand cu 95%. Bode a aratat ca intr-o zi din luna mai a anului trecut au fost inregistrati 63.000 de pasageri pe zborurile interne si internationale, in timp ce in 18 mai in acest an au fost inregistrati 1.800 de pasageri.