PNL nu mai depune motiune de cenzura pana nu pleaca ALDE de la guvernare

Joi, 22 August 2019, ora 08:10
3208 citiri
PNL nu mai depune motiune de cenzura pana nu pleaca ALDE de la guvernare
Foto: Arhiva Facebook/Ludovic Orban

Presedintele PNL, Ludovic Orban, sustine ca liberalii vor depune o motiune de cenzura "in cel mai potrivit moment", cu conditia ca parlamentarii ALDE sa se retraga de la guvernare si sa se asocieze acestui demers.

"PNL va depune motiune de cenzura si va cauta sa depuna aceasta motiune de cenzura in cel mai potrivit moment. Probabil daca ALDE s-ar retrage de la guvernare ar fi un moment potrivit, cu o singura conditie, ca parlamentarii ALDE sa se asocieze unei motiuni de cenzura, sa completeze voturile pe care le-am obtinut la vechea motiune de cenzura, adica sa mentinem si parlamentarii UDMR, si parlamentarii ProRomania in sustinerea unei motiuni de cenzura", a afirmat Orban, miercuri seara, la Realitatea TV.

Pe de alta parte, insa, seful liberalilor a spus, in aceeasi emisiune TV, ca nu crede ca ALDE va pleca de la guvernare.

"In ceea ce priveste estimarile pe care le-am facut in analizele noastre, estimarile au fost ca ALDE nu are cum sa plece de la guvernare (...) . Probabil a fost si un puseu de barbatie a lui Tariceanu, apropo de alegerile prezidentiale, in care a incercat cumva sa-si arate muschii si sa arate cat de puternic este, dar, pana la urma, asa cum a zis Tariceanu, ramane intr-o guvernare impotenta, pana cand se va genera o majoritate parlamentara care sa duca la caderea acestui guvern", a mai spus Orban.

Potrivit liderului liberal, cei din ALDE sunt foarte nelinistiti de faptul ca s-au clasat sub prag la alegerile europarlamentare si se tem ca nu vor mai intra in Parlament la alegerile din 2020.

"Din informatiile pe care le avem, sunt foarte nelinistiti de faptul ca s-au clasat sub prag la alegerile europarlamentare si de faptul ca exista un risc major daca raman in aceasta formula de guvernare sa nu intre in Parlament la alegerile din 2020.

Si incearca sa forteze cumva o alianta politica. Cu PSD-ul, nu cu altcineva, care sa le asigure intrarea in Parlament chiar daca ei coboara sub pragul electoral", a spus Orban.

El a tinut sa demonteze si zvonurile despre o intelegere "cu Guvernul si cu PSD", sustinand ca, de fapt, se face campanie online, "in mare parte neasumata", in care se incearca sa se puna aceasta "eticheta profund nedreapta" asupra partidului pe care il conduce.

"Se face campanie online, in mare parte neasumata, in care se incearca se se puna aceasta eticheta profund nedreapta asupra PNL, ca ar avea vreo forma de intelegere cu Guvernul si cu PSD. Partidul National Liberal este in razboi total cu PSD si cu coalitia majoritara, de cand eu am fost ales presedintele partidului.

Odata cu alegerea mea, stafia USL-ului a disparut demult din casa PNL (...) . Conduita politica a PNL, sub actuala conducere a partidului si in parteneriat cu presedintele Iohannis, a fost de razboi total cu PSD-ul, cu toate armele pe care le-am avut la dispozitie", a mai precizat Ludovic Orban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
#Ludovic Orban motiune cenzura vot ALDE , #presedinte PNL