PNL si-a stabilit prioritatile pentru sesiunea parlamentara: Motiune de cenzura, modificarea Constitutiei, OUG 114, recursul compensatoriu

Luni, 02 Septembrie 2019, ora 22:35
3695 citiri
PNL si-a stabilit prioritatile pentru sesiunea parlamentara: Motiune de cenzura, modificarea Constitutiei, OUG 114, recursul compensatoriu
Foto: Facebook Ludovic Orban

Depunerea unei motiuni de cenzura, revizuirea Constitutiei si obtinerea pozitiei de procuror sef european de catre candidatul roman, Laura Codruta Kovesi, sunt printre obiectivele politice stabilite de PNL pentru sesiunea parlamentara care incepe in septembrie.

"Dezbaterea de astazi a urmarit stabilirea obiectivelor si prioritatilor legislative ale Partidului National Liberal pe sesiunea parlamentara care incepe in septembrie, atat la Camera Deputatilor, cat si la Senat, cat si la Parlamentul European.

Printre principalele obiective pe care le-am stabilit, enumar depunerea unei motiuni de cenzura, care sa aiba sanse maxime de adoptare in cadrul acestei sesiuni parlamentare, dezbaterea si adoptarea proiectului de revizuire a Constitutiei Romaniei, in urma referendumului convocat de presedintele Iohannis in data de 26 mai.

De asemenea, la nivelul Parlamentului European am mandatat reprezentantii Partidului National Liberal sa atinga obiectivul de ocupare a pozitiei de procuror-sef al Parchetului European de catre candidatul roman, care este astazi revalidat ca si candidat al Parlamentului European in cadrul procedurii de desemnare a procurorului-sef al Parchetului European", a anuntat luni, presedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul reuniunii Biroului Executiv al PNL.

Orban a enumerat si prioritati legislative stabilite in mai multe domenii de activitate:

- in domeniul economic, abrogarea prevederilor negative din cadrul Ordonantei 114, din domeniul energiei, din domeniul fondurilor de pensii, din domeniul comunicatiilor, din domeniul financiar-bancar. Toate prevederile care au creat grave perturbari in functionarea economiei romanesti si si a multor sectoare de activitate din economia romaneasca.

"Fac precizarea ca nu dorim modificarea prevederilor legate de pensii, pentru ca Legea pensiilor este o lege adoptata, o lege care a fost promulgata de presedintele Romaniei si noi ne dorim ca pensiile sa fie platite, sa existe resursele financiare pentru a putea sustine plata tuturor pensiilor din Romania. Am facut aceasta precizare pentru a combate dezinformarea practicata de liderii PSD", a explicat Orban.

- in domeniul economic si fiscal - anularea supraaccizei la combustibil, anularea supra-impozitarii contractelor part-time si anularea supra-impozitarii companiilor, privitor la angajarea persoanelor cu dizabilitati.

- adoptarea unor proiecte care, intr-adevar, sa-i premieze fiscal pe cetatenii onesti.

"Suntem, categoric, impotriva amnistiei data pe usa din dos de Guvernul Dancila - Teodorovici, iar obiectivul nostru este sa-i bonificam pe bun platnici, pe acei cetateni romani si acele firme care isi platesc taxele si impozitele la timp, asa cum prevede legea. Ei trebuie sa fie premiati prin bonificatii fiscale si nicidecum aceia care fac evaziune fiscala si care nu isi platesc taxele si impozitele la termen", a spus Orban.

- in domeniul justitiei, punerea in acord a legilor justitiei cu recomandarile Comisiei de la Venetia si cu recomandarile cuprinse in cadrul raportului Comisiei Europene in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

- abrogarea prevederilor Legii recursului compensatoriu, care au permis eliberarea inainte de termen a foarte multor categorii de detinuti.

"Au fost eliberati aproape 20.000 de detinuti din inchisori, inainte de termen, iar viata, siguranta si avutul personal a fiecarui cetatean roman sunt puse in pericol de aceste eliberari facute fara niciun fel de noima si fara niciun fel de masura de reinsertie sociala si de supraveghere a celor eliberati din inchisori", a argumentat presdintele PNL.

- respingerea modificarilor facute de majoritatea PSD-ALDE, la Codul penal si la Codul de procedura penala si reluarea dezbaterilor privind modificarea Codului penal si a Codului de procedura penala.

- in domeniul administrativ, imbunatatirea Codului administrativ, care a fost adoptat in mod neconstitutional, prin OUG de catre Guvern.

- corectarea mecanismului de acordare a resurselor financiare catre autoritatile locale.

"Suntem dupa doi ani, consecutiv, de jaf facut de Guvern in bugetele locale. Doi ani, consecutiv, autoritatile locale au pierdut peste sapte miliarde de lei in bugetele locale si foarte multe autoritati locale sunt astazi in riscul de a intra in incapacitate de plata, in riscul de a nu putea cofinanta proiectele de investitii de care avem atata nevoie la nivel local si care sunt finantate fie din fonduri europene, fie in cadrul Programului National de Dezvoltare Locala.

Comportamentul actualului Guvern fata de autoritatile locale a fost un comportament deplorabil, care a creat crize la nivelul autoritatilor locale si care a aruncat in aer toate proiectele de dezvoltare ale comunitatilor locale din Romania", a spus Ludovic Orban.

- in domeniul educatiei, corectarea Ordonantei 51, care nu mai permite decontarea navetei scolare pentru elevi in transportul interjudetean, de asemenea, generalizarea programului "Scoala dupa scoala".

- in domeniul sanatatii, modificarea legii care sa permita includerea orelor de garda in cadrul vechimii si in cadrul calcului sumelor pentru stabilirea pensiilor

- masuri de sustinere a zonei de medicina preventiva, in special a medicilor de familie si a medicilor din ambulatoriu, in special in policlinica, care la ora actuala sunt cenusaresele sistemului medical.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#PNL motiune cenzura, #PNL modificare Constitutie, #PNL recurs compensatoriu, #PNL OUG 114 , #presedinte PNL