PNL desemneaza sambata candidaturile pentru alegerile locale. Cum decurg negocierile cu USR-PLUS

Sambata, 01 August 2020, ora 07:09
2152 citiri
PNL desemneaza sambata candidaturile pentru alegerile locale. Cum decurg negocierile cu USR-PLUS
Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Biroul Politic National al PNL se reuneste sambata, 1 august, in sedinta pentru a definitiva candidaturile la alegerile locale.

Sedinta conducerii PNL va avea loc incepand cu ora 9,00, la sediul central al partidului.

La inceputul acestei saptamani, presedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a anuntat convocarea Biroului Politic National pentru definitivarea candidaturilor la locale.

"BPN valideaza candidatii la presedintele Consiliului Judetean si la primaria municipiului resedinta de judet. Practic, sambata luam decizia legata de toti candidatii", a precizat luni Orban.

El a aratat ca, pana sambata, 1 august, fiecare filiala judeteana a PNL are obligatia de a definitiva candidatii la toate primariile.

Orban a mentionat si ca discutiile cu USR/PLUS pentru candidatii la sectoare se vor finaliza pana sambata.

Liderii PNL si USR-PLUS au avut mai multe discutii cu privire la candidatii pentru sectoarele Capitalei. Potrivit unor surse politice, USR-PLUS ar urma sa aiba candidati la sectoarele 1, 2 si 4, iar PNL - 3, 5 si 6. Astfel, Clotilde Armand ar urma sa candideze la Sectorul 1, Radu Mihaiu - la Sectorul 2, Simona Spataru - Sectorul 4, Cristian Bacanu - Sectorul 5 si Ciprian Ciucu - Sectorul 6.

Pe 16 iulie, BPN al PNL a validat candidatii la functia de primar de municipiu resedinta de judet si de presedinte al Consiliului Judetean, cu exceptia judetelor Braila, Giurgiu, Bihor si a candidatilor la sectoarele Capitalei.

Pentru functia de primar de municipiu resedinta de judet au fost validati: la Pitesti - Sorin Apostoliceanu, la Brasov - George Scripcaru, la Galati - Bogdan Rodeanu (USR PLUS), la Vaslui - Tudor Polak.

Candidati la functia de presedinte al Consiliului Judetean au fost validati: la Arges - Emanuel Soare, la Bistrita-Nasaud - Stelian Dolha, la Covasna - Olimpiu Floroian, la Galati - George Stanga, la Gorj - Iulian Popescu, la Harghita - Sebastian Buzila, la Maramures - Ionel Bogdan, la Mehedinti - Cristinel Pavel, la Neamt - Mugur Cozmanciuc, la Satu Mare - Adrian Cozma, la Vaslui - Marius Arcaleanu, la Valcea - Cristian Buican.

Ciucă le cere liberalilor să își asume și eșecurile: ”Fraţilor, atât am putut”
Ciucă le cere liberalilor să își asume și eșecurile: ”Fraţilor, atât am putut”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat duminică, 24 martie, la Ianca, în judeţul Brăila, acolo unde liberalii şi-au anunţat candidaţii la alegerile locale, că este important ca...
Principalul obiectiv al Alianței Dreapta Unită la locale. Anunțul lui Ludovic Orban
Principalul obiectiv al Alianței Dreapta Unită la locale. Anunțul lui Ludovic Orban
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, 23 martie, că Alianţa Dreapta Unită îşi propune să aibă liste comune de candidaţi la alegerile locale în cât...
#Ludovic Orban, #PNL, #alegeri locale , #PNL