Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Petrache a cerut organizarea unui Congres pentru reafirmarea sustinerii liderului PNL. Orban: A fost o cerere individuala

Luni, 23 Iulie 2018, ora 17:56
1817 citiri
Petrache a cerut organizarea unui Congres pentru reafirmarea sustinerii liderului PNL. Orban: A fost o cerere individuala
Foto: Facebook/Partidul National Liberal

Presedintele PNL Ilfov, Marian Petrache, a cerut luni, in cadrul Biroului executiv national, organizarea unui Congres in care toti cei care l-au sustinut pe Ludovic Orban pentru sefia partidului sa isi reafirme spirjinul pentru acesta.

Orban a spus ca cererea lui Petrache a fost individuala si nu este sustinuta de colegi, reiterand ca actuala conducere este "foarte coerenta" si punctele de vedere ale partidului sunt impartasite de aproape toti colegii.

"Ludovic Orban a fost ales cu 80% din cei care au participat la acel Congres. In mod normal, cei care l-au sustinut trebuie sa isi reafirme sprijinul fata de Ludovic Orban, pentru ca, daca erau asa de corecti, nu avea loc acea intalnire (dintre fostii lideri PDL -n.r.) . (...) Ma doare cand vad dispute in spatiul public care nu au nicio legatura cu ceea ce ar fi trebuit sa facem. (...) Nu eu hotarasc daca e Ludovic Orban in frunte sau e altcineva. In partid sunt foarte multi oameni care au acest drept sa voteze. Au spus ca avem Consiliu national si decizia o iau membrii in Consiliul national, daca vor sa faca Congres bine, daca nu, asta e", a afirmat Marian Petrache.

La randul sau, Orban a spus ca cererea lui Petrache de a se organiza un Congres este "o cerere individuala, care nu este impartasita de colegii mei".

"Conducerea actuala, coerenta"

De asemenea, liderul PNL a explicat ca formatiunea sa actioneaza conform mandatului primit la Congres, iar conducerea actuala este "foarte coerenta".

"PNL, conform motiunii castigatoare care a dat programul politic, este adeptul unei ideologii liberal-conservatoare. (...) PNL este un partid care actioneaza in conformitate cu mandatul care a fost dat actualei conduceri de Congres, care si-a atins pana acum obiectivele, este partidul care a realizat cea mai mare cerstere in sondajele de opini si care are marea sansa sa invinga partidul de guvernamant la urmatoarele alegeri. Conducerea partidului este foarte coerenta si punctele de vedere ale partidului sunt impartasite de marea majoritate a colegilor mei".

Declaratia lui Vasile Blaga

Fostul co-presedinte PNL Vasile Blaga a declarat saptamana trecuta, la finalul unei sedinte care a avut loc la sediul central al PNL cu fostii membri PDL, printre care primarul Clujului, Emil Boc, si presedintele Consiliului Judetean Suceva, Gheorghe Flutur, ca intalnirea a avut loc pentru ca ii pasa de ce se intampla cu partidul, exprimandu-si dorinta ca PNL sa castige alegerile prezidentiale din 2019 prin sustinerea presedintelui Klaus Iohannis pentru un al doilea mandat.

Totodata, Blaga a spus ca sunt multe lucruri de corectat, care vor fi transmise catre forurile de conducere ale partidului. Referitor la faptul ca liderul PNL, Ludovic Orban, s-a aflat in sediul PNL in timpul sedintei, dar nu a participat, Blaga a spus ca nu este nimic ciudat, negand ca ar avea un conflict cu actualul lider al partidului.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Marian Petrache Ludovic Orban, #Petrache Orban Blaga, #Orban Blaga PNL , #presedinte PNL