Ovidiu Raetchi, despre candidatul liberalilor pentru Primaria Capitalei: Discutam in februarie, dupa alegerile din PNL Bucuresti

Sambata, 11 Ianuarie 2020, ora 18:51
2877 citiri
Ovidiu Raetchi, despre candidatul liberalilor pentru Primaria Capitalei: Discutam in februarie, dupa alegerile din PNL Bucuresti
Foto: Facebook / OvidiuRaetchi

O decizie privind candidatul PNL la Primaria Capitalei va fi luata in luna februarie, dupa finalizarea alegerilor in PNL Bucuresti, anunta deputatul Ovidiu Raetchi, subliniind ca este nevoie de "stabilitate si legitimitate" pentru asemenea decizii.

Explicatiile vin in contextul in care presedintele Iohannis si premierul Orban au cazut de acord asupra convocarii de alegeri parlamentare anticipate, decizie care a generat speculatii cu privire la pierderea sefiei Executivului de catre Ludovic Orban, precum si o posibila candidatura a sa la Primaria Capitalei.

Ludovic Orban a dezmintit aceste zvonuri, iar deputatul PNL Ovidiu Raetchi a subliniat ca "Ludovic Orban e singura varianta de premier discutata in PNL in ultimii ani".

"Cutuma presedintelui de partid care e si premier e cea mai logica si eficienta in Romania (si nu numai): uitati-va ce s-a intamplat cu guvernarea PSD din 2016 pana in 2019. Trei cabinete esuate, dintre care doua si le-au daramat singuri - pentru ultimul fiind nevoiti sa gaseasca un politician care credea ca Iranul e in UE. Din acest motiv, si dupa alegerile anticipate alegerea institutionala fireasca ramane presedintele PNL, care a fost si votat in acest sens de forurile partidului", a adaugat acesta intr-o postare pe Facebook.

In ceea ce priveste candidatul PNL pentru Primaria Capitalei, Ovidiu Raetchi recunoaste ca "este vital sa eliminam administratia incompetenta si agresiva Firea", dar afirma ca "momentul in care vom putea vorbi raspicat despre acesta vine dupa finalizarea alegerilor in PNL Bucuresti, adica la inceputul lunii februarie".

"Discutiile despre toti candidatii la locale din Bucuresti vor avea loc doar pe un fond de stabilitate si legitimitate - doar am invatat ceva din experinta din 2016", mai comenteaza deputatul liberal.

Declaratiile sunt facute in contextul in care se vorbeste insistent despre un candidat comun al partidelor anti-PSD in Bucuresti, insa PNL nu pare dispus sa negocieze. Nicusor Dan (sustinut de USR) si Vlad Voiculescu (PLUS) si-au aratat disponibilitatea de a discuta sustinerea unui candidat unic, insa Violeta Alsexandru (presedintele PNL Bucuresti) si Ludovic Orban, presedintele PNL, au declarat public ca liberalii vor sustine doar un candidat dintre membrii partidului.

"Desemnarea candidatului la Primaria Capitalei se va face in baza unei cercetari sociologice ample pe care o vom face in Bucuresti, prin testarea potentialilor candidati ai PNL. Va fi desemnat candidat la Primaria Capitalei acel candidat care are cea mai mare sansa sa castige alegerile(...) Din partea PNL nu poate candida decat un membru al PNL", a declarat, sambata, Ludovic Orban.

Si Klaus Iohannis s-a pronuntat vehement pentru un candidat propriu al PNL la Primaria Capitalei.

C.B.

Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
#candidat PNL Primaria Capitalei, #Orban premier PNL candidat primarie , #premier
Comentarii