Orban, despre negocierile cu USR PLUS si UDMR: "Vom discuta si calendarul investirii Guvernului. Cautam sa ne intelegem cu grupul minoritatilor"

Duminica, 20 Decembrie 2020, ora 17:04
2304 citiri
Orban, despre negocierile cu USR PLUS si UDMR: "Vom discuta si calendarul investirii Guvernului. Cautam sa ne intelegem cu grupul minoritatilor"
Ludovic Orban FOTO Arhiva Guvern

Presedintele Partidului National Liberal, Ludovic Orban, a afirmat ca au fost facute progrese importante legate de programul de guvernare, urmand sa mai fie doua capitole de incheiat. El a precizat ca atunci cand discutiile vor fi finalizate, va fi prezentat si programul de guvernare.

"Am facut progrese foarte importante.(...) Practic programul mai are doua capitole care nu sunt finalizate la momentul la care am plecat. Au ramas puncte de armonizat care vor fi armonizate intr-o analiza pe care o vom face cu colegii din coalitia de guvernare la nivel de lideri de partide", a afirmat liderul PNL.

Intrebat daca s-a discutat despre pensii si salarii, Orban a raspuns: "Cand vom finaliza discutiile, vom prezenta programul de guvernare. In ceea ce priveste PNL, stiti foarte bine care este propunerea noastra din programul de guvernare ca sa existe un sistem obiectiv care sa tina cont de realitatile economice, de cresterea economica, de cresterea salariului mediu, de compensarea pierderii puterii de cumparare in proportie de 100% ca urmare ratei inflatiei, a cresterii preturilor. Este o propunere pe care o sustine si care este in concordanta cu ceea ce este cu adevarat sustenabil in materie de crestere a preturilor".

De asemenea, el a mai fost intrebat daca are emotii la votul pentru presedintia Camerei Deputatilor si daca ar putea exista tradatori in PNL.

"Am incredere in toti parlamentarii, parlamentarii PNL, USR-PLUS si UDMR ca vor respecta pactul de coalitie si am incredere nu numai ca ma vor vota pe mine, ca vor vota investirea Guvernului, ca vor vota presedintele Senatului, care va apartine USR-PLUS, nu am emotii. Vom face mobilizarea pentru ca este nevoie de mobilizare, nu avem o majoritate foarte consistenta. Cautam sa ne intelegem cu grupul minoritatilor care este foarte important in Camera Deputatilor astfel incat sa avem o colaborare cat se poate de fructuoasa", a declarat Ludovic Orban.

El a mai anuntat si cand ar putea avea loc BPN al PNL.

"Cand finalizam negocierile, e putin probabil in seara asta pentru ca noi trebuie sa finalizam negocierile, pactul de coalitie, programul de guvernare, acordul parlamentar si modul de functionare la nivelul Parlamentului, sa finalizam tot ceea ce este legat de arhitectura institutionala guvernamentala. Cel mai probabil incercam in cursul acestei seri sau in cursul zilei de maine. Cand vom avea toate aceste megocieri finalizate, voi convoca BPN pentru a valida rezultatele negocierilor si de asemenea, pentru a vota ministrii", a explicat presedintele liberalilor.

El a mentionat ca la finalul acestei zile va avea loc o discutie despre calendarul de investire a Guvernului.

"O sa avem o discutie la finalul zilei privitor la un subiect, calendarul de investire a Guvernului, si in functie de asta, daca noi ajungem la un calendar ce ni-l propunem, sunt convins ca e posibil sa investim Guvernul", a mai precizat Ludovic Orban.

Florin Citu: Bugetul pentru anul 2021 va fi definitivat si prezentat de viitorul Guvern

Barna, despre negocierile cu PNL si UDMR: Mai avem de discutat pe Transporturi si mai sunt cateva decizii politice pe legislatia electorala

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Ciolacu le promite românilor menținerea prețurilor plafonate la energie: „Prelungim cu încă 3 luni plafonarea tarifelor RCA, până la 30 iunie”
Ciolacu le promite românilor menținerea prețurilor plafonate la energie: „Prelungim cu încă 3 luni plafonarea tarifelor RCA, până la 30 iunie”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în şedinţă se...
#Ludovic Orban, #negocieri, #usr plus, #UDMR, #investire, #guvern , #stiri Ludovic Orban