Orban, trădat de unul dintre locotenenți. Ce funcție a primit de la Cîțu

Joi, 03 Februarie 2022, ora 14:53
8672 citiri
Orban, trădat de unul dintre locotenenți. Ce funcție a primit de la Cîțu
Ludovic Orban, părăsit de oamenii lui de încredere FOTO Facebook/ Guvernul României

Senatorul PNL Virgil Guran, unul dintre oamenii de încredere ai fostului premier Ludovic Orban, a intrat în ”echipa câștigătoare”. Pentru a nu pleca din PNL la pachet cu filiala Dâmbovița, Guran a primit din partea lui Florin Cîțu funcția de vicepreședinte al Senatului. În mandatul lui Orban, Virgil Guran a fost liderul senatorilor PNL. La congresul din toamnă, Guran a fost printre cei care i-au huiduit la scenă deschisă atât pe Florin Cîțu, cât și pe Klaus Iohannis.

”Orban l-a luat de pe stradă și l-a făcut senator, iar Guran l-a trădat cu prima ocazie. Avea de ales între a merge în partidul lui Orban și a bate palma cu Cîțu. L-a ales pe Cîțu. N-are sens să mai amintesc ce spunea Virgil Guran despre Cîțu în campania internă din PNL”, susține unul dintre apropiații fostului premier Ludovic Orban.

Virgil Guran, senator PNL FOTO cdep.ro

În campania pentru șefia PNL, Virgil Guran, pe atunci în tabăra lui Orban, îl acuza pe Florin Cîțu că le oferă bani primarilor pentru a-l sprijini la congres.

„Am observat că preşedinţii de filiale sunt abordaţi: ”Hai că vă mai dau trei proiecte, cinci, o sută de milioane, două sute, şapte funcţii, dacă nu, se iau trei funcţii. Tot felul de lucruri de genul acesta. Eu vă spun un lucru foarte, foarte clar: eu nu negociez binele partidului şi pentru că nu negociez binele partidului, vă spun că singura soluţie pentru unitate şi pentru rezultate deosebite este preşedintele actual, Ludovic Orban”, spunea Guran, arătându-și devotamentul.

Virgil Guran a fost militar și om de afaceri. Are un trecut controversat, el scăpând de arest după ce a anunțat instanța că este internat la un spital de psihiatrie.

În anul 2000, Guran a fost trimis în judecată alături de patru complici, sub acuzația de evaziune fiscală. În anul 2003 a fost achitat în primă instanță, dar statul a făcut apel și în 2006 s-a rejudecat şi a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru fals, fals intelectual şi evaziune fiscală.

Guran a făcut apel la condamnare și, după nu mai puțin de 22 de amânări, a scăpat pentru că faptele s-au prescris. Presa a relatat însă că, pentru a scăpa de arestare, în 2000, actualul senator PNL s-a internat la un spital de boli psihice, de la Voila, de unde a plecat cu un certificat medical că ar suferi de astfel de afecțiuni.

Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#Ludovic Orban, #Florin Citu, #vicepresedinte Senat , #Stiri Ludovic Orban