Orban: PSD isi bate joc de cresterea economica. Pe drumul asta, criza e aproape

Marti, 03 August 2021, ora 00:261003 citiri
Orban: PSD isi bate joc de cresterea economica. Pe drumul asta, criza e aproape
Foto: Facebook / PNL

Presedintele PNL, Ludovic Orban, sustine ca PSD "isi bate joc de cresterea economica" bazata pe masuri luate anterior si avertizeaza ca, daca se merge in continuare pe acest drum, "criza este aproape".

"Creditele se scumpesc, leul este in scadere, deficitul balantei comerciale creste, datoria publica creste, deficitul bugetar la opt luni este aproape dublu fata de anul trecut, pretul la carburanti, la gaze si la energie electrica creste, inflatia creste, investitiile private scad, investitiile publice sunt la minim istoric.

In felul acesta, PSD isi bate joc de cresterea economica, care nu i se datoreaza si care nu se va simti in buzunarele romanilor, pentru ca orice crestere de venit este anulata de cresterile de preturi. Pe drumul asta, criza este aproape", a scris presedintele PNL, joi, pe Facebook.

Nu este primul avertisment pe care PNL, dar si alti specialisti in economie il transmit majoritatii parlamentare PSD-ALDE cu privire la iminenta unei crize economice, cauzate de cheltuielile nesabuite facute de guvernanti cu pensiile si salariile bugetarilor, precum si de stoparea investitiilor.