Orban: Povestea cu Dragnea candidat la prezidentiale este complet nerealista. Ce spune despre sansele lui Tariceanu

Luni, 07 Ianuarie 2019, ora 10:38
5092 citiri
Orban: Povestea cu Dragnea candidat la prezidentiale este complet nerealista. Ce spune despre sansele lui Tariceanu
Foto: Arhiva Ziare.com

Ludovic Orban considera ca posibila candidatura a liderului PSD, Liviu Dragnea, la alegerile prezidentiale este o "poveste complet nerealista", iar sansele ca social-democratii sa-l sustina la acest scrutin pe Calin Popescu-Tariceanu sunt de maximum 5%.

"Nu cred ca e chiar atat de plecat de acasa, sa-i fi disparut atat de multe tigle de pe casa incat sa candideze la prezidentiale. Cand ai 13-14% cota de incredere si intentie de vot cu PSD in spate, tu sa candidezi la prezidentiale, nu-l voteaza nici PSD-istii la prezidentiale.

In plus, Dragnea nu este el genul de om care sa iasa la bataie si sa incaseze in pieptul lui infrangerile. Nu! Va pune un prost, pe Fifor sau pe Badalau. (...) Va pune pe cineva care sa deconteze, cum sa deconteze el?!

Povestea cu Dragnea candidat la alegerile prezidentiale din partea PSD este complet nerealista. Cunoscand datele din sondaj va gasi un Acar Paun, un vinovat de serviciu", a declarat Orban, duminica seara, la B1 TV.

El s-a declarat convins ca PSD va pierde alegerile prezidentiale.

"Alegerile prezidentiale vor fi castigate de presedintele Iohannis. (...) Dupa parerea mea, PSD nu mai are capacitatea de a castiga nicio alegere. Daca merge pe linia pe care au inceput, se duc in cap", a sustinut Orban.

Vezi si Iohannis declara ca obiectivul sau este castigarea unui nou mandat: Nu ma tem de vreun contracandidat

Pe de alta parte, sansele ca presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, sa fie sprijinit de PSD drept candidat la prezidentiale sunt de maximum 5%, crede liderul PNL. Orban a afirmat ca in aceasta situatie s-ar putea sa se ajunga la reducerea scorului social-democratilor la parlamentare.

"PSD nu poate sa-si permita sa valideze un candidat un om din afara PSD. Pe de alta parte, sunt electori PSD care nu vor vota cu un candidat care nu este in PSD. Nu se vor simti reprezentati.

Trei: Ce ecuatie a puterii va mai putea exista daca castiga presedintia din zona de stanga alt om decat un om controlat de Dragnea? (...)

Dragnea, daca va fi convins mie in suta ca Tariceanu nu are nicio sansa sa castige, s-ar putea sa-l puna, dar tot cu scopul de a-i provoca o infrangere care sa-i permita lui sa dea vina pe altcineva pentru esecul din prezidentiale. Ca posibilitate ca Tariceanu sa fie candidatul sustinut de PSD - un maxim 5%", a declarat Ludovic Orban.

Citeste si Tariceanu: Din 2000 incoace niciun candidat al PSD nu a castigat alegerile. Probabil ca mai trebuie ceva in plus

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Orban Dragnea alegeri prezidentiale , #presedinte PNL