Orban negociaza semnaturile pentru motiunea de cenzura: Am stabilit un calendar de intalniri, eu nu pun nicio conditie

Luni, 02 Septembrie 2019, ora 22:58
2880 citiri
Orban negociaza semnaturile pentru motiunea de cenzura: Am stabilit un calendar de intalniri, eu nu pun nicio conditie
Foto: Facebook Partidul National Liberal

Pentru negocierea semnaturilor necesare motiunii de cenzura impotriva guvernului Dancila, PNL a stabilit un calendar de intalniri cu liderii formatiuilor politice, a anuntat, luni, presedintele PNL, Ludovic Orban.

"Saptamana trecuta am anuntat ca odata cu debutul sesiunii parlamentare vor incepe negocierile cu toate formatiunile politice si cu toate grupurile parlamentare reprezentate in Parlamentul Romaniei, sigur, cu exceptia grupurilor PSD. Am stabilit un calendar de intalniri pe parcursul urmatoarelor doua saptamani, cu toti liderii formatiunilor politice, cu toti liderii grupurilor parlamentare din Camera si din Senat", a declarat Ludovic Orban la finalul reuniunii Biroului Executiv al PNL.

In ce priveste textul motiunii de cenzura, Orban a spus ca va fi elaborat de PNL, dar nu poate da detalii deocamdata, deoarece va fi obiectul negocierii cu grupurile parlamentare.

"Va repet, ganditi-va ca este vorba de sase alte formatiuni sau grupuri parlamentare, care trebuie sa se asocieze Partidului National Liberal in acest demers de daramare a Guvernului. Vom purta negocieri extrem de serioase pentru a gasi cele mai bune solutii pentru a implica toate fortele politice de la nivel parlamentar in proiectul de demitere a Guvernului", a mai spus Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai spus ca asteapta sa se intalneasca cu toti liderii politici si ai grupurilor parlamentare pentru a vedea ce conditii pun, insa a anuntat, in acelasi timp, ca el nu va pune nicio conditie pentru asocierea la demersul de demitere a guvernului.

"Eu nu pun nicio conditie privitoare la asocierea la acest demers de demitere a Guvernului. Ceea ce in schimb spun public, ceea ce spun de mult timp, ca orice luna in care Guvernul Dancila ramane la putere creeaza riscuri si vulnerabilitati majore pentru Romania si risca sa afecteze negativ viata, siguranta si prosperitatea tuturor cetatenilor romani. Ca atare, este o masura absolut indispensabila pentru a stopa stricaciunile majore provocate de actuala guvernare, masura de adoptare a unei motiuni de cenzura", a conchis Orban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Orban motiune cenzura semnaturi , #presedinte PNL