Orban il lauda pe Falca si il asigura ca va fi pe loc eligibil pe listele PNL la europarlamentare

Vineri, 16 Noiembrie 2018, ora 15:16
2751 citiri
Orban il lauda pe Falca si il asigura ca va fi pe loc eligibil pe listele PNL la europarlamentare
Foto: captura Facebook / PNL

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit, vineri la Arad, despre liberalii care se vor afla pe lista la alegerile europarlamentare de la anul, precizand ca primarul Gheorghe Falca se bucura de tot sprijinul sau si dand asigurari ca acesta se va afla pe un loc eligibil.

Intr-o conferinta de presa sustinuta la Arad, Ludovic Orban a fost intrebat despre primarii care si-au aratat interesul pentru un mandat de europarlamentar, liderul PNL precizand ca in asemenea cazuri discutiile despre cei care le vor lua locul se vor purta dupa alegerile pentru Parlamentul European.

"Si-au depus candidatura domnul primar Gheorghe Falca, si domnul primar Mircea Hava. (...) Domnul Falca beneficiaza de sustinerea mea, normala, fireasca pentru ca reprezinta una dintre cele mai puternice organizatii ale partidului. Pentru domnul Falca nu va fi nici o problema sa se acomodeze cu Parlamentul European intrucat domnia sa este membru in Comitetul Regiunilor, Comitetul European al Regiunilor, domnul Falca este extrem de obisnuit cu atmosfera de la Bruxelles, si in general cu liderii politici de la Bruxelles pentru ca legatura intre parlamentarii europeni si conducatorii oraselor, municipiilor, regiunilor din cadrul Comitetului Regiunilor este o legatura extrem de apropiata", a declarat Ludovic Orban.

Mai mult, presedintele PNL a subliniat: "Atat domnul Hava cat si domnul Falca beneficiaza, in mod clar, de sustinerea mea, si nu numai a mea, si cu siguranta vor fi pe locuri eligibile".

Intrebat cate mandate de europarlamentar isi propune PNL sa obtina, Ludovic Orban a raspuns: "Cat de multe mandate posibil".

La randul sau, Gheorghe Falca a evitat sa faca prea multe declaratii pe acest subiect. "Mi-am depus aceasta candidatura, dar mai este mult pana departe. Pana atunci trebuie sa administram frumos orasul nostru", le-a spus el jurnalistilor, conform News.ro.

Totodata, s-au incheiat inscrierile in cursa interna a PNL pentru stabilirea candidatului la Primaria Capitalei.

"Am avut o discutie cu conducerea Bucurestiului. La Bucuresti, pentru Primaria Capitalei si-au exprimat intentia de a candida vicepresedintele PNL pe probleme economice, senatorul Florin Catu, purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, consilierul general Ciprian Ciucu, purtatorul de cuvat al echipei noastre de la nivelul Bucurestiului, si fostul director al RADET Bucuresti, Gabriel Dumitrascu.

Candidaturile trebuie sa fie analizate, sa vedem daca se indeplinesc conditiile statutare si intr-un termen de o saptamana sa se spuna foarte clar care sunt candidatii care intra in competitia interna pentru desemnarea candidatului la primar", a precizat Ludovic Orban.

Citeste mai multe despre: PNL se pregateste de alegerile locale. 4 liberali au intrat in cursa interna pentru Primaria Capitalei

C.B.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Orban Falca lista europarlamentare, #Orban candidati PNL Primaria Capitalei , #presedinte PNL