Orban explica esecul motiunii: Foarte multi parlamentari au spus ca vor vota, dar nu au avut curajul sa iasa din banci

Miercuri, 19 Iunie 2019, ora 23:04
3056 citiri
Orban explica esecul motiunii: Foarte multi parlamentari au spus ca vor vota, dar nu au avut curajul sa iasa din banci
Foto: Facebook Ludovic Orban

Ludovic Orban a declarat ca motiunea de cenzura a fost respinsa pentru ca au fost foarte multi parlamentari cu care PNL a discutat individual, care au spus ca vor vota, insa apoi "nu au mai avut curajul sa iasa din banci".

"Nu ne-a parasit nimeni. Am avut intelegeri cu foarte multi parlamentari. Noi am tratat cu maxima seriozitate aceasta motiune. Am obtinut cel mai mare scor si am fi obtinut un scor mult mai mare in primul rand daca era o prezenta mai mare la vot. Am mai avut absente, nu noi, liberalii au fost toti prezenti, dar au mai fost absenti, inclusiv dintre independenti, cei care erau apropiati de noi. Foarte multi parlamentari cu care am discutat individual si au exprimat intentia de participa la vot si de a isi exprima opinia nu au avut curajul sa iasa din banci. A fost decizia si la PSD si la ALDE sa ii tina in banci. I-au amenintat cu excluderea", a afirmat Ludovic Orban, miercuri, la Digi 24, intrebat cine a parasit PNL la votul motiunii de cenzura.

Liderul PNL a adaugat ca de la ALDE au fost numiti cativa oameni in functii de secretar de stat, ceea ce ar putea sa fi dus la neparticiparea parlamentarilor la vot.

"De exemplu, la ALDE au mai primit niste secretari de stat, mai ales pentru reprezentanti din niste judete unde erau semne de intrebare. Dupa alegerile europarlamentare, baza partidului a venit si a cerut iesirea de la guvernare, pentru ca ei daca raman la guvernare, legati cu lanturi de PSD, vor disparea de pe scena politica. Mizam pe voturi intre 208 si 210 eram in functie de prezenta stabilita. A fost un lucru ciudat. 212 si-au anuntat prezenta la vot, din 212 oameni au votat efectiv numai 210, adica s-au regasit bilele in urna, iar din 210 voturi au votat pentru doar 200. Adica e o ciudatenie. Noi am luat decizia sa votam la vedere", a completat Orban.

Presedintele liberal a mai spus ca in sesiunea parlamentara din toamna PNL va mai depune o motiune de cenzura.

Camera Deputatilor si Senatul au respins, marti, in plenul reunit, motiunea de cenzura depusa de partidele de opozitie pentru demiterea Guvernului Dancila. Din numarul total de parlamentari care este 465, au fost prezenti 350. Au fost exprimate 210 voturi dintre care voturi pentru 200, voturi contra 7, abtineri 3.

Ca sa fi trecut motiunea erau necesare 233 de voturi. Aceasta este a treia motiune de cenzura a Opozitiei pentru demitrea Cabinetului Dancila respinsa de Parlament.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Orban esec motiune cenzura , #presedinte PNL