Orban, despre "papagalul zilei", ministrul de nota 1 si cum vaneaza Dragnea in partid "mistreti, fazani si iepuri"

Luni, 19 Noiembrie 2018, ora 23:36
4974 citiri
Orban, despre "papagalul zilei", ministrul de nota 1 si cum vaneaza Dragnea in partid "mistreti, fazani si iepuri"
Foto: Facebook / Ludovic Orban

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat luni seara ca "papagalul zilei" este Mihai Fifor, deoarece dupa ce a demisionat din functia de ministru al Apararii a acceptat sa fie propus de presedintele PSD, Liviu Dragnea, presedinte interimar al Consiliului National al PSD, "o entitate care nu mai functioneaza".

"Nu stiu daca ati remarcat, dar Dragnea e ca la vanatoare, si-a transformat partidul, cum zice el, in mistreti, fazani, iepuri. Il mai impusca pe cate unul. Mistretii sunt baroni locali. Mai impusca cate un baron, dar nu-l omoara. Nu vedeti ca-i recupereaza? Pe Badalau l-a dat afara din functia de presedinte executiv, dupa care l-a recuperat ministru al Economiei, sigur ca nu are nicio legatura cu economia. Singura treaba a lui Badalau e cu agricultura si este adevarat ca se mai ocupa si de balastiere ilegale si de contracte de realizari de apa si canal cu firma pe care o are, dar cu economia nu are nicio treaba omul asta, el e cu agricultura. De altfel, el e si cercetat pentru evaziunea fiscala a unor firme din domeniul agriculturii. (...)

Dupa parerea mea, papagalul zilei astazi este Fifor. (...) Sa stai ca un fazan jumulit, impuscat, dar nu prea tare, sa accepti sa te puna Dragnea presedinte peste o entitate care nu mai functioneaza. (...) El o sa zica 'nu, nu m-a dat afara Dragnea, mi-am dat demisia singur, demn'. L-au tinut ca pe un fazan jumulit de pene, ca sa-i dea lui Dragnea satisfactia sa arate lumii: 'Uite, domne, l-am omorat si asta sta alaturi de mine'", a declarat Ludovic Orban, la Realitatea TV.

El a mai sustinut ca desi Paul Stanescu a fost remaniat, el va fi recuperat de Dragnea. Orban a criticat si numirea Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educatiei.

"Sa accepti sa te puna acest individ in orice pozitie, sa te duci sa accepti sa te puna ministru al Educatiei arata ca oamenii acestia nu au nimic sfant, nu au niciun principiu, nu au nicio regula", a adaugat Orban.

Potrivit lui Orban, Constantin-Bogdan Matei, nominalizat pentru Ministerul Tineretului si Sportului, a luat nota 2,38 la examenul de titularizare ca profesor de sport si nota 1 la examenul de inspector general adjunct scolar.

"Ciolos da din gura, de pe margine"

Pe de alta parte, liderul PNL a afirmat ca motiunea de cenzura impotriva Guvernului nu este "coapta" inca.

"Nu poti sa depui motiune de cenzura numai sa te dai mare in fata opiniei publice. S-a trezit si Ciolos sa zica faptul ca trebuie depusa motiune de cenzura. Pai el nu are niciun parlamentar la socoteala din Parlament. Daca imi aduce un singur vot, eu, sincer, ma inchin in fata lui, dar nu are, dar da din gura asa, de pe margine. Aici trebuie o planificare foarte riguroasa si mai ales negocieri foarte dificile, care nu sunt simplu de purtat, pentru ca Dragnea le ofera lucruri, ministere, secretari de stat, sefi de companii, consilii de administratie ca sa-si tina parlamentarii, sa-i motiveze prin coruptie politica, inclusiv bani, este in stare sa ofere orice. Mai mult, cauta sa adune parlamentari din opozitie si sigur sunt vulnerabilitati", a declarat Ludovic Orban.

Comitetul Executiv National al PSD a aprobat luni noua formula a cabinetului Dancila, dupa ce unii ministri au fost remaniati.

Urmeaza ca propunerile adoptate prin vot, azi, de PSD sa fie trimise la Palatul Cotroceni si noii ministri sa depuna juramantul.

Vezi ce remanieri s-au facut si ce alte decizii a mai adoptat CEX al PSD.

Citeste mai multe despre: Cei 8 ministri schimbati in Guvernul Dancila: Olguta Vasilescu, mutata la Transporturi. Stanescu e inlocuit cu Ilan Laufer.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Orban remaniere Guvern Dancila, #Orban Fifor demisie, #Orban Ciolos motiune cenzura , #PNL