Orban, despre excluderea lui Zamfir: Nu exista niciun lider PSD care sa-l egaleze la atacurile impotriva PNL

Duminica, 15 Aprilie 2018, ora 12:19
2182 citiri
Orban, despre excluderea lui Zamfir: Nu exista niciun lider PSD care sa-l egaleze la atacurile impotriva PNL
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PNL, Ludovic Orban, sustine ca propunerea de excludere din partid a senatorului Daniel Zamfir a venit din cauza ca acesta nu a respectat hotararile conducerii si a atacat sistematic partidul. Orban spune ca niciun lider PSD nu a reusit sa-l egaleze pe Zamfir in ceea ce priveste atacurile la adresa PNL.

"Am formulat propunerea de excludere (din partid - n.red.). Motivele care au stat la baza acestei propuneri sunt nerespectarea hotararilor organismelor statutare ale partidului si atacuile sistematice asupra conducerii PNL, impotriva liderilor PNL", a declarat Ludovic Orban, duminica, intr-o conferinta de presa sustinuta la Brasov.

Acesta a adaugat ca a monitorizat presa timp de patru luni si niciun lider PSD nu a reusit sa-l egaleze pe Zamfir in ceea ce priveste atacurile la adresa PNL.

"Chiar faceam o monitorizare de presa pe ultimele patru luni, nu exista niciun lider PSD care sa-l egaleze pe Zamfir la atacurile impotriva PNL si impotriva leadership-ului PNL. Nu o fac cu placere, sincer, dar sunt obligat sa o fac, pentru ca PNL are destui adversari si intotdeauna cei mai periculosi adversari sunt cei pe care nu ii cunosti. Stiti vorba aia Apara-ma Doamne de dusmani, ca de prieteni am eu grija (corect este invers - Apara-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani am eu grija - n.red.) ", a subliniat liderul PNL.

Intrebat daca nu este vreo problema ca, prin excluderea lui Daniel Zamfir partidul va pierde un senator, Orban a replicat: "Sunt convins ca reprezentarea PNL in Parlament va fi la fel de puternica si de hotarata, chiar daca se va lua aceasta decizie".

Biroul Executiv National al PNL a decis la finalul lunii martie excluderea din partid a senatorului Daniel Zamfir, fost presedinte al Comisiei Economice din Senat si initiatorul legii pentru plafonarea dobanzilor la creditele bancare.

Atunci Orban spunea ca a avut suficienta rabdare in privinta lui Zamfir, caruia i-a dat trei avertismente publice.

Hotararea va trebui validata de Consiliul National al PNL.

Iata si prima reactie a lui Daniel Zamfir dupa ce s-a decis excluderea sa din PNL

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Orban excludere Zamfir , #PNL
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
orbane,esti groparul pnl-ului: "reusesti" sa scoti pnl din parlament