Decontarea transportului scolar, o mare problema. Orban: Trebuie sa se inteleaga trei ministere

Sambata, 27 Februarie 2021, ora 17:27
1986 citiri
Decontarea transportului scolar, o mare problema. Orban: Trebuie sa se inteleaga trei ministere
Decontarea transportului scolar, o subiect fierbinte pentru guvernanti. Foto: Hepta

Presedintele Camerei Deputatilor, liderul PNL Ludovic Orban, a declarat, sambata, 27 februarie, la Focsani, ca la prima sedinta a coalitiei de guvernare se va discuta problema decontarii de catre autoritatile locale a transportului scolar, mentionand ca trebuie emise normele metodologice de aplicare in acest sens a legii.

Orban a participat la dezbaterea pe tema Programului National de Redresare si Rezilienta (PNRR), organizata la Consiliul Judetean Vrancea, iar presedintele CJ, Catalin Toma, a ridicat problema decontarii transportului scolar, mentionand ca nu se pot deconta cheltuielile elevilor pentru ca nu au fost emise normele de aplicare a legii care prevede gratuitatea transportului scolar.

"Avem o mare problema - decontarea transportului scolar. Este o chestiune foarte delicata. Legea 226 nu poate fi pusa in aplicare pentru ca nu sunt niste norme. Suntem la stadiul in care eu am discutat cu cei trei - Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltarii, Ministerul Educatiei.

Problema este ca toata lumea a spus faceti, decontati, adica asumati-va, dar raspunsul concret de la Ministerul Dezvoltarii este ca o sa facem digitalizare, ceea ce este si indicat pentru ca legea asa prevede, in sensul ca vom avea card, copilul cand urca in masina este aparatul care face transferul de date catre CJ si avem decontare.

Legea este in vigoare si noi, autoritatile publice locale si judetene, nu suntem in posibilitatea sa decontam", a spus Toma, adaugand ca este vorba despre decontarea de la CJ a unei sume de 20 de milioane de lei pe an.

Ludovic Orban a mentionat ca Ministerele Dezvoltarii, Transporturilor si Educatiei trebuie sa se inteleaga in aceasta problema.

"Acolo problema este simpla - trebuie emise normele metodologice. Sunt implicate trei entitati: Ministerul Dezvoltarii, Transporturilor si Ministerul Educatiei. Ei acolo trebuie sa se inteleaga la bani, cum se zice, mai putin la proceduri. La prima sedinta a coalitiei de guvernare pe care o vom avea, vom discuta acest subiect", a spus Orban, citat de Agerpres.

Mai puteti citi:

Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Numărul românilor care au încercat cel puţin o dată în viață drogurile se apropie de 1,5 milioane, o creştere cu circa 50% faţă de cel mai recent raport oficial, a declarat marți, 23...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Ludovic Orban, #scoala, #elevi, #decontare transport elevi, #guvern , #stiri Ludovic Orban