Orban, de acord si nu prea cu Tariceanu. Vrea demisia Liviei Stanciu dar critica scrisoarea catre Iohannis

Vineri, 29 Mai 2015, ora 17:00
3526 citiri
Orban, de acord si nu prea cu Tariceanu. Vrea demisia Liviei Stanciu dar critica scrisoarea catre Iohannis

Prim vicepresedintele PNL si liderul de grup al liberalilor din Camera Deputatilor, Ludovic Orban, este de acord cu presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care cere demisia Liviei Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

El critica insa scrisoarea trimisa de acesta presedintelui Klaus Iohannis, afirmand ca daca ar fi citit Constitutia ar fi stiut ca seful statului nu il poate demite pe seful ICCJ.

Tariceanu, scrisoare catre Iohannis: Ii cere sa le demita pe Kovesi si Livia Stanciu (Video)

Ludovic Orban a declarat pentru Ziare.com ca in solicitarea sa nu este vorba de un demers politic.

Tariceanu vrea demiterea lui Kovesi, PNL reactioneaza: Sa-si aduca aminte de Sova (Video)

"Nu este vorba de o pozitie politica, este vorba de o pozitie care am luat-o in urma unor fapte clare si limpezi si anume ca un cetatean al romaniei a stat in arest preventiv 6 luni in urma unei plangeri depusa de presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, iar ulterior a fost achitata. Cetateanul roman trebuie sa aiba incredere in justitie. Ce incredere vor putea avea incredere in continuare cetatenii romani in justitie atata timp cat in fruntea celei mai inalte instante din Romania, si anume Inalta Curte de Casatie si Justitie, se afla o persoana care a comis un astfel de abuz?

Libertatea este un bun fundamental, un drept normal al omului si cea mai grava incalcare a drepturilor fundamentale este incalcarea libertatii unui om. Un om a fost privat de libertate o perioada de sase luni fiind nevinovat. Orice om in situatia asta isi poate pune intrebarea daca isi gaseste sau nu isi gaseste dreptatea intr-o justitie in care o persoana precum Livia Stanciu ocupa practic cea mai inalta functie din cadrul aparatului judecatoresc", a declarat Ludovic Orban.

Prima reactie a Liviei Stanciu, dupa ce Tariceanu i-a cerut demisia (Video)

Intrebat daca a primit critici din partea liberalilor in urma acestei solicitari, prim vicepresedintele PNL a spus ca "sub nicio forma".

Ludovic Orban l-a criticat insa pe presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care i-a trimis o scrisoare lui Klaus Iohannis in care ii cere demiterea Liviei Stanciu, sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), si a Laurei Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, afirmand ca acesta nu cunoaste legile tarii.

Iohannis ii raspunde lui Tariceanu: De ce nu le poate revoca pe Kovesi si Stanciu

"Domnul Tariceanu in primul rand ar trebui sa citeasca Constitutia, sa citeasca legile tarii, ca sa inteleaga exact care sunt procedurile care pot sa duca la schimbarea din functie a presedintelui ICCJ.

Daca ar fi citit Constitutia si legile tarii ar fi stiut foarte bine ca nu presedintele Romaniei este acela care sa poata interveni in vreun fel asupra acestei situatii. Dar in mod evident domnul Tariceanu a formulat un demers mai degraba politicianist decat sa exprime o pozitie clara si corecta fata de situata data", a declarat Orban, pentru Ziare.com.

El nu a cerut insa si demisia procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Este problema domnului Tariceanu", a raspuns Ludovic Orban, intrebat ce parere are despre faptul ca presedintele senatlui cere si demisia Laurei Codruta Kovesi.

CSM a sesizat Inspectia Judiciara dupa declaratiile lui Tariceanu

La inceputul saptamanii, Calin Popescu Tariceanu, alaturi de mai multi senatori, i-au transmis o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis, in care solicita ca Stanciu si Kovesi sa plece din fruntea celor doua institutii judiciare.

In documentul citat, senatorii vorbesc despre cazul femeii acuzate ca a santajat-o pe sefa Inaltei Curti si care a stat in arest preventiv timp de sase luni, inainte ca judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti sa decida ca este nevinovata si sa o achite.

PNL a reactionat imediat, copresedintele partidului Alina Gorghiu precizand ca Senatul face legi si nu se pronunta, conform Constitutiei, asupra deciziilor instantelor. Totodata, ea a afirmat ca demersul presedintelui acestui for, Calin Popescu-Tariceanu, in cazul Marianei Rarinca este unul politicianist.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Ludovic Orban Calin Popescu Tariceanu, #Livia Stanciu demisie, #Calin Popescu Tariceanu demisie Livia Stanciu , #PNL