Orban, despre momentul in care Citu si-a anuntat candidatura la sefia PNL: "Nu am nevoie de o poza cu oameni in spate"

Sambata, 12 Iunie 2021, ora 17:15
2005 citiri
Orban, despre momentul in care Citu si-a anuntat candidatura la sefia PNL: "Nu am nevoie de o poza cu oameni in spate"
Florin Citu a fost insotit de mai multi liberali in momentul in care si-a anuntat candidatura FOTO Facebook/ Alina Gorghiu

Presedintele PNL, Ludovic Orban, candidat pentru un nou mandat la sefia partidului, a vorbit sambata, 12 iunie, la Botosani, despre poza lui Florin Citu cu sustinatorii in ziua in care si-a anuntat candidatura, spunand ca nu are nevoie de o poza cu oameni in spate.

Orban l-a atacat si pe secretarul general al PNL Robert Sighiartau, intrebandu-se unde s-a mai vazut ca un secretar general care e propus de presedintele PNL sa se intoarca impotriva acestuia.

"Multa lume m-a intrebat de ce nu am facut si eu o poza cu oameni in spate. Stiti foarte bine ca nu am nevoie de o poza cu oameni in spate, pentru ca eu fac o poza cu oamenii in toate judetele, in toate localitatile in care ma duc si fac cu fiecare individual. Pentru mine, chiar si cei care au fost in poza respectiva, sunt colegii mei de partid si partenerii mei indiferent de deznodamantul acestor alegeri. Si asa au fost, acum sa ne uitam putin printre cei care sunt acolo in poza ca eu m-am purtat cu ei nu numai corect, chiar am investit in ei. Unde s-a mai vazut intr-un partid ca un Secretar General care este propus de Presedintele PNL sa se intoarca impotriva Presedintelui PNL, ca sa se agate sa stea in continuare Secretar General al partidului. Eu va marturisesc ca nu exista asa ceva in niciun partid politic.

Cu toate acestea, am acceptat lucrurile respective. Pana la urma oamenii au dreptul la optiune, au drept si la uitare. Dar voi, ca membrii ai PNL, voi trebuie sa judecati. Eu nu imi permit sa judec. Eu va trebui sa lucrez cu toti oamenii pe care mi va da partidul in echipa de conducere a PNL. Dar voi, judecati!", le-a spus Orban reprezentantilor filialei Botosani a partidului, referintu-se la fotografia facuta de premierul Florin Citu cu sustinatorii sai in ziua in care acesta si-a anuntat candidatura la sefia PNL, precum si la faptul ca secretarul general al PNL Robert Sighiartau s-a aflat printre acestia.

Ludovic Orban a precizat ca Partidul National Liberal are nevoie de caracter, de oameni puternici, de democratie si mai ales de lideri care respecta democratia.

"Nu are nevoie de oameni care conduc organizatii si care astazi voteaza in Biroul Permanent sustinerea unui candidat si maine se duc la poza cu alt candidat, fara sa le spuna nimic colegilor din filiala. Reprezentarea este fundamentala in democratie. Daca vrei sa ii reprezinti pe oameni, tu trebuie sa actionezi in numele lor, in numele vointei lor, in numele deciziilor pe care le iau ei. Daca nesocotesti vointa celor pe care ii reprezinti sau pe care ii conduci, nu ajungi nicaieri. Aceea nu este democratie", a precizat liderul PNL.

Aproape 40 de lideri liberali au fost in urma cu doua saptamani langa Florin Citu in momentul in care si-a anuntat candidatura la presedintia PNL. Au fost mai multi ministri, parlamentari si lideri de filiala, intre care Raluca Turcan, Emil Boc, Rares Bogdan si Alina Gorghiu.

Orban a afirmat in urma cu o saptamana ca liderii de filiale care au aparut alaturi de Florin Citu atunci cand acesta si-a anuntat candidatura la sefia partidului nu au avut mandatul organizatiilor pe care le conduc pentru sustinerea acestuia la conducerea formatiunii.

Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#alegeri PNL, #PNL, #congres , #stiri Ludovic Orban