Orban, dupa sedinta coalitiei: Am hotarat in cadrul coalitiei sa demaram procedura de numire a Avocatului Poporului VIDEO

Marti, 22 Iunie 2021, ora 21:18 2915 citiri
Ludovic Orban, declaratii dupa sedinta coalitiei FOTO Captura foto/ PNL

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, marti, dupa sedinta coalitiei ca s-a decis demararea procedurii de numire a Avocatului Poporului, fiind depusa o singura candidatura pentru acest post. Votul va avea loc, cel mai probabil, luni.

"Am hotarat in cadrul coalitiei sa demaram procedura de numire a Avocatului Poporului. Maine la 9.30 vom convoca Birourile Permanente reunite. A fost depusa o singura candidatura si vom demara procedura", a declarat, marti seara, Ludovic Orban.

Acesta a explicat ca procedura presupune audiere in Comisiile juridice reunite, urmate de plen.

"Maine vom convoca un plen, dar, cel mai probabil, votul pe Avocatul Poporului (...) vom avea luni", a mai declarat Orban.

Intrebat daca va fi sustinut de intreaga coalitie Avocatul Poporului, Orban a afirmat: "Bineinteles".

Acesta afirma ca desfiintarea Sectiei speciale si Avocatul Poporului sunt doua chestiuni diferite. Declaratia a venit dupa ce anterior surse politice au declarat ca liderii USR PLUS vor conditiona numirea noului avocat al poporului de desfiintarea sectiei speciale pentru magistrati, in forma propusa de ministrul Justitiei Stelian Ion.

Dupa revocarea lui Renate Weber din functia de Avocat al Poporului, in coalitie s-a convenit ca postul sa revina UDMR, favorit fiind Fabian Gyula, lector la Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News