Orban, audiat la DNA, dupa o plangere a lui Viorel Catarama: Niciun motiv de ingrijorare

Joi, 20 Septembrie 2018, ora 12:18
3040 citiri
Orban, audiat la DNA, dupa o plangere a lui Viorel Catarama: Niciun motiv de ingrijorare
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul PNL, Ludovic Orban, a fost audiat, joi, la Directia Nationala Anticoruptie, afirmand ca a fost chemat in urma unei plangeri depuse de catre Viorel Catarama, care contesta excluderea sa din partid.

El a spus ca nu vede niciun motiv pentru depunerea unei sesizari impotriva sa la DNA si ca nu are niciun motiv de ingrijorare, acuzandu-l pe Catarama ca intelege sa faca politica intr-un mod josnic.

Ludovic Orban a afirmat, la finalul audierilor, care au durat aproximativ o ora, ca a fost citat in calitate de martor, in urma sesizarii facute de Viorel Catarama.

"Am fost chemat in calitate de martor privind o plangere depusa de Viorel Catarama. Daca domnul Catarama crede ca isi poate rezolva situatia din partid facand sesizari la DNA, este problema lui. Contesta decizia de excludere si decizia Consiliului National.

A fost exclus pentru ca vreo patru luni de zile a atacat sistematic conducerea partidului, pe mine personal, deciziile partidului", a declarat liderul PNL.

El a mai spus ca nu vede niciun motiv pentru depunerea unei sesizari la DNA impotriva sa si ca nu are nicio ingrijorare.

"Mi se pare curios sa fii chemat la DNA ca urmare a sesizarilor facute de un om care zice ca este membru al PNL. Cand am depus sesizari la DNA, am depus impotriva unor abuzuri facute de PSD, de premierul PSD.

De altfel, unul dintre atacurile domnului Catarama a fost chiar pentru faptul ca am depus sesizare penala impotriva lui Dragnea si Dancila. Asta a fost unul dintre temeiurile pentru care am propus excluderea.

Normal ca, daca exista o sesizare, DNA, prin procurorul care este desemnat, trebuie sa faca cercetari. In ceea ce priveste modul josnic in care domnul Catarama intelege sa faca politica, prefer sa nu comentez.

Cred ca orice om care mai avea vreun dubiu legat de justetea deciziei excluderii, astazi nu mai are niciun dubiu, pentru ca domnul Catarma actioneaza ca un agent al PSD in PNL, nicidecum ca un reprezentant al PNL", a mai spus Ludovic Orban.

Reactia lui Catarama

La scurt timp dupa audierea liderului PNL, Viorel Catarama a afirmat ca excluderea sa din partid a fost nestatutara si a facut aceasta plangere dupa discutii cu mai multi avocati.

"Eu am facut aceasta plangere penala dupa consultari cu avocatii care mi-au spus ca sunt suficiente motive pentru plangere penala pentru ca discutam de suficiente motive privind fraudare si modificarea unui vot si despre incalcarea fundamentala a drepturilor unui cetatean la vot si privind dreptul la libera exprimare.

Avocatii au un punct de vedere, justitia va decide. Cu siguranta in momentul in care esti vinovat si ai comis infractiuni trebuie sa fii dus in fata justitiei si sa dai socoteala in mod exemplar, mai ales cand esti lider politic", a declarat Viorel Catarama.

Luni, la DNA a fost audiat si el, in urma plangerii pe care a depus-o impotriva lui Ludovic Orban si a 15 liberali, pe care ii acuza de excluderea sa din partid si de falsificarea rezultatului votului privind nominalizarea viitorului premier propus de PNL.

In 9 iulie, liderul PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca Viorel Catarama, prim-vicepresedinte PNL Sector 2, a fost exclus din partid. Decizia a fost luata in Biroul Executiv la propunerea lui Orban, care a invocat atacurile lui Catarama la adresa partidului si a explicat ca au fost aplicate prevederile legale "pentru cine vorbeste in afara partidului si nu respecta deciziile acestuia".

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Ludovic Orban audiat DNA , #PNL