Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Ludovic Orban > premier
A   A   A

Orban anunta infiintarea unui consiliu consultativ cu mediul de afaceri

Orban anunta infiintarea unui consiliu consultativ cu mediul de afaceri
Foto: Arhiva Ziare.com
Premierul Ludovic Orban a anuntat, vineri, ca va infiinta un consiliu consultativ cu mediul de afaceri.

El a spus ca a avut discutii, in acest sens, cu Florin Jianu, presedintele Consiliului National pentru Intreprinderile Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), dar si cu alti reprezentanti ai mediului de afaceri.

Scopul, subliniaza prim-ministrul, este de a consulta si mediul de afaceri in privinta actelor normative care au impact asupra acestuia.

"Am discutat cu Jianu si reprezentanti ai mediului de afaceri si am luat decizia sa facem un consiliu consultativ cu mediul de afaceri. Sa fie un organism care sa participe la fundamentarea oricarei decizii la nivel guvernamental, in care vocea mediului privat sa isi poata spune punctul de vedere pe orice act normativ care are impact asupra mediului de afaceri.
Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Toate pozitiile care vor fi exprimate in consiliul consultativ, noi vom tine cont de ele in deciziile pe care le vom lua", a declarat Ludovic Orban, aflat la Topul National al Firmelor Private din Romania.

Totodata, seful PNL a mai spus ca o prima chestiune in care va cere ajutorul afaceristilor este reducerea birocratiei.

"Prima operatiune pe care trebuie sa o facem si voi cere ajutorul mediului de afaceri: reducerea birocratiei. Trebuie analizat care sunt franele, procedurile inutile.

Trebuie analizate exact toate procedurile prin care se blocheaza diferite initiative, sa se stabileasca temele clare. Trebuie sa fluidizam procedurile, astfel incat relatia cu administratia sa nu duca la frane pentru mediul de afaceri, sa fie o relatie normala.
Debirocratizarea inseamna in mod evident si o reducere a numarului de acte normative. Visez la o Romanie in care sa legiferam exhaustiv", a completat premierul.

Citeste si: Premierul Orban ii asigura pe oamenii de afaceri ca timpul reglementarilor adoptate peste noapte s-a dus
Facebook ShareTweet
 Vineri, 08 Noiembrie 2019, ora 11:13

 Articol citit de 1363 ori

Citeste si: