Orban acuza PSD ca pregateste o OUG prin care sa dea liber la furat: Fara standarde de cost la lucrarile publice

Sambata, 15 Septembrie 2018, ora 14:372878 citiri
Orban acuza PSD ca pregateste o OUG prin care sa dea liber la furat: Fara standarde de cost la lucrarile publice
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PNL, Ludovic Orban, sustine ca Guvernul pregateste adoptarea unei ordonante de urgenta in privinta standardelor de cost pentru lucrarile publice, prin intermediul careia PSD "vrea sa dea liber la furat".

"Va prezint o noua escrocherie pe care o pune la cale PSD. Practica europeana este aceea de existenta de standarde de cost in special pentru lucrarile publice. In 2010, dupa o lunga dezbatere si negociere, au fost adoptate de Guvernul Boc, prin HG, standardele de cost. (...)

Iata ca PSD s-a plictisit de standardele de cost care ii constrang la proceduri de licitatie care duc la contracte in care costurile sa fie in jurul standardelor de cost. PSD vrea sa dea liber la furat in tot ce inseamna achizitie publica", a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Ramnicu Valcea, Ludovic Orban.

Liderul liberal a adaugat ca exista in acest sens un proiect de OUG care nu a fost lansat in dezbatere publica.

"Exista o ordonanta de urgenta care nu a fost lansata oficial in dezbatere publica si pe care probabil PSD vrea sa o dea tot asa, noaptea ca hotii, sa o bage pe sub usa sedintelor de guvern, prin care desfiintam standardele de cost. Urmaresc foarte clar sa nu mai fie conditionati, astfel incat sa poata sa incarce nota de plata a cetateanului si sa jefuiasca bugetul", a precizat Orban.

Citeste si Guvernul a schimbat substantial legislatia privind achizitiile publice - care sunt principalele modificari