Negocieri intre sindicalistii feroviari si ministrul Transporturilor

Joi, 06 Noiembrie 2008, ora 13:43776 citiri
Negocieri intre sindicalistii feroviari si ministrul Transporturilor

Sindicalistii din domeniul feroviar au acceptat joi sa participe la negocieri cu ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, pentru a se evita in acest mod declansarea grevei anuntata pentru vineri.

Potrivit Realitatea TV, la intalnirea care a inceput la sediul Ministerului Transporturilor in jurul orei 12.00, pe tema contractului colectiv de munca pe 2009, nu au participat toti liderii de sindicat invitati.

Prim-vicepresedintele Federatiei Independente a Sindicatelor Miscare Comercial, Ioan Molea, a anuntat intr-o pauza a negocierilor ca ar fi posibil ca, vineri, intreruperea lucrului sa se reduca de la 7 la doar 2 ore, dupa ce conducerea CF Calatori a explicat ca o durata mai mare a protestului ar afecta grav circulatia trenurilor de calatori.

Sindicalistii feroviari au anuntat ca circulatia feroviara va fi oprita vineri, intre orele 7:00 si 13:00, intrucat nu au ajuns la o intelegere cu administratiile CFR Calatori si CFR Infrastructura.

Sindicalistii nu au primit marti promisiunile asteptate pentru aprobarea bugetelor celor doua companii, astfel ca au amenintat cu intreruperea activitatii, pe termen nelimitat, data nefiind inca fixata.