Motiunea de cenzura impotriva guvernului ar fi sustinuta si de parlamentari PSD si ALDE: Exista o masa critica

Sambata, 24 Noiembrie 2018, ora 16:30
8716 citiri
Motiunea de cenzura impotriva guvernului ar fi sustinuta si de parlamentari PSD si ALDE: Exista o masa critica
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul PNL, Ludovic Orban, afirma ca negocierile cu parlamentari social-democrati pentru sustinerea motiunii de cenzura sunt purtate in functie de evolutiile din PSD, precizand ca nu poate spune ce pune pe masa la aceste discutii, insa exista solutii.

"Ducem negocierile si in functie de toate evolutiile din PSD. Acum nu pot spune ce pun pe masa in negocierile cu PSD, dar fiti convinsi ca avem solutii. Insa este vorba de actiune si de votul efectiv. Daca alesii PSD nu au curajul sa voteze, inseamna ca-s niste slugi", a declarat Ludovic Orban, sambata, la Iasi, intr-o conferinta de presa.

Liderul liberal a precizat ca succesul motiunii depinde si de modul cum se vor pozitiona celelalte grupuri parlamentare, in special UDMR si ALDE.

"Nadajduim ca de data asta UDMR va tine cont de vointa populatiei maghiare. Aceleasi asteptari le avem si de la ALDE, chiar daca asteptarile de la domnul Tariceanu sunt foarte mici. Din pacate, de cativa ani, Tariceanu este pe post de Guta Tatarascu si este mai zelos in sustinerea ticalosiilor intiate de Dragnea decat multi pesedisti. Putem sa luam voturi si din zona ALDE", a afirmat Orban.

Seful PNL considera ca opozitia poate specula nemultumirea existenta in PSD, insa problema este cati parlamentari de la PSD vor avea curajul sa voteze motiunea.

"Exista o masa critica si o nemultumire profunda la nivelul parlamentarilor din PSD care inteleg ca Dragnea duce in cap PSD-ul. Din pacate, frica, lasitatea, lipsa de responsabilitate ii impiedica pe multi sa actioneze in conformitate cu ceea ce gandesc", a adaugat Orban.

Liderul PNL a mai spus ca "orice alt guvern este mai bun decat nenorocirea asta de guvern".

Intrebat cand va fi depusa motiunea de cenzura, Orban a afirmat ca in mod sigur motiunea va fi depusa in aceasta sesiune parlamentara.

"Nu va pot da exact cu precizie ziua, dupa cum bine stiti unii bat toba motiunii inca de la 1 septembrie. Daca ne luam dupa ei, am fi depus motiunea fara nicio sansa si azi nu mai aveam niciun instrument de presiune asupra majoritatii guvernamentale. Suntem in negocieri asidue. Toata lumea trebuie sa stie ca pentru reusita motiunii este necesar ca in plus sa o voteze 67 de parlamentari. Inca nu am ajuns la acest numar, purtam negocieri. Cu certitudine vom depune motiunea in actuala sesiune parlamentara, cel mai probabil vom stabili cum merg negocierile dupa data de 1 decembrie", a declarat Ludovic Orban.

Liderul deputatilor UDMR, Attila Korodi, a declarat la RFI ca nu l-a abordat nimeni de la PNL sau USR in ultima perioada, pentru obtinerea sprijinului Uniunii fata de motiunea de cenzura pe care Opozitia vrea s-o depuna.

El precizeaza, insa, ca formatiunea sa este deschisa unor discutii, ca pentru sustinere trebuie indeplinite niste conditii, dar nu crede ca la ora actuala situatia s-a clarificat atat de mult, incat sa poata sa faca Parlamentul un astfel de pas.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#motiune cenzura Guvern , #PNL