Mihail Neamtu intra in PNL si promite sa nu mai spuna poezii fasciste

Marti, 04 Iulie 2017, ora 07:28
4528 citiri
Mihail Neamtu intra in PNL si promite sa nu mai spuna poezii fasciste
Foto: Facebook/Mihail Neamtu

Presedintele PNL, Ludovic Orban, i-a semnat adeziunea lui Mihail Neamtu, fondatorul Partidului Noua Republica declarand ca nu va mai "recidiva" - nu va mai recita nicio poezie fascista.

"Am aici o cerere (din partea lui Mihail Neamtu - n.red.) care ma umple de bucurie, este o cerere de adeziune la PNL pe care am sa i-o semnez. Asa cum el mi-a semnat autograful, o sa ii semnez cererea de adeziune", a spus Orban, luni, prezent la lansarea cartii lui Mihail Neamtu, cu titlul "Fenomenul Trump".

Mihail Neamtu a afirmat ca adeziunea sa la PNL are o rezonanta istorica.

" (...) Este o adeziune mult asteptata de prieteni si, in acelasi timp, o adeziune care are pentru mine o rezonanta istorica", a sustinut Neamtu, precizand ca si bunicul sau Gheorghe a fost liberal.

" (...) nu o sa recit nicio poezie, nu va speriati, nici Gheorghe, nici.. ma opresc. (...) Bunicul Gheorghe, ca de asta am avut si un gand acum cativa ani, repet, nu mai recidivez, a fost si el membru al PNL", a precizat Neamtu, facand aluzie la poezia "Ridica-te Gheorghe", pe care a recitat-o in anul 2012, la lansarea candidatilor ARD, scrisa de Radu Gyr, poet cu simpatii legionare si autor al versurilor imnului neoficial al Miscarii Legionare, "Sfanta tinerete legionara".

Mihail Neamtu a spus ca noua echipa a PNL ii da speranta ca anul Marii Unirii poate aduce o reunificare a "sensibilitatilor de dreapta".

" (...) Faptul ca dumneavoasta dupa Congres, impreuna cu o echipa tanara care il include pe Robert Sighiartau si altii, ati hotarat sa construiti o platforma liberal conservatoare, liberala in plan economic, conservatoare in plan moral, mi-a dat speranta ca 2018 - anul Marii Uniri poate reprezenta o reunificare a sensibilitatilor de dreapta.

Sunt intelectuali, sunt oameni din lumea business care cu siguranta asteapta ca acest Partid National sa se reorienteze exact in aceasta directie canonica, nationala, patriotica, europeana - in acelasi timp, transatlantica", a spus Neamtu.

PNL este al treilea partid in care Mihail Neamtu se inscrie.

Mihail Neamtu a facut parte in anii '90 din PNTCD, iar in octombrie 2011 a infiintat Noua Republica, formatiune care a candidat la alegerile parlamentare din 2012 pe listele Aliantei Romania Dreapta, care a reunit sub acelasi insemn electoral Partidul Democrat Liberal, Partidul National Taranesc Crestin Democrat si Forta Civica.

Potrivit Statutului PNL, "este imperios necesar (ca membrii PNL - n.red.) sa respecte principiile democratiei si drepturile omnului, sa combata totalitarismul, nationalismul extremist, discriminarile si intoleranta, ca si tendintele xenofobe".

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Mihail Neamtu adeziune PNL, #Ludovic Orban adeziune Neamtu , #PNL