Ludovic Orban, trimis in judecata

Marti, 17 Mai 2016, ora 15:218281 citiri
Ludovic Orban, trimis in judecata
Foto: Arhiva Ziare.com

Ludovic Orban a fost trimis in judecata, marti, la mai bine de o luna dupa ce procurorii DNA au anuntat ca deputatul este urmarit penal si cercetat sub control judiciar. Deputatul este acuzat de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite.

Procurorii spun ca pe 1 martie anul acesta, liberalul a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, caruia i-a cerut 50.000 euro in numerar pentru campania electorala, in contextul in care Orban fusese nominalizat candidat PNL la Primaria Capitalei.

Ludovic Orban, audiat la DNA: Intotdeauna am respectat legea si deciziile justitiei

Omul de afaceri urma sa remita banii unor persoane cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune. In cele din urma, omul de afaceri a acceptat sa vireze suma pretinsa de Orban.

Presa a vehiculat ca omul de afaceri Tiberiu Urdareanu este denuntatorul din dosarul lui Ludovic Orban, iar aceasta chiar ar fi inregistrat discutia in care liberalul ii cerea bani ca sa isi plateasca aparitiile televizate. Informatia nu a fost, insa, confirmata oficial.

Ludovic Orban isi retrage candidatura la Primaria Capitalei: A fost pus sub control judiciar de DNA

Dosarul lui Orban a fost trimis la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masura controlului judiciar.

Ludovic Orban isi retrage candidatura la Primaria Capitalei: A fost pus sub control judiciar de DNA

Ludovic Orban si-a retras candidatura la functia de primar al Capitalei dupa ce a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA in dosarul in care, acum, a fost trimis in judecata. Tot atunci deputatul a anuntat si ca isi da demisia din functia de prim-vicepresedinte al PNL si din cea de vicepresedinte al Camerei Deputatilor.

Cozmin Gusa, unul dintre actionarii principali ai Realitatea Media, si Sorin Oancea, director general al postului B1 TV, au fost audiati si ei de procurorii DNA in acest dosar, in calitate de martori.

A.G.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News