Ludovic Orban: Trebuie schimbata modalitatea de numire a procurorilor, o sa se faca

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 13:452853 citiri
Ludovic Orban: Trebuie schimbata modalitatea de numire a procurorilor, o sa se faca

Deputatul PNL Ludovic Orban se arata de parere ca numirea procurorilor-sefi la DNA si Parchetul General ar trebui facuta de catre Consiliul Superior al Magistraturii, nu de catre presedintele tarii la propunerea ministrului Justitiei, cum e cazul acum.

"E necesara schimbarea legislatiei, sunt de acord cu acest punct de vedere. Alegerea procurorilor e treaba magistraturii, nu a politicului", a spus Orban pentru Ziare.com.

Intrebat de ce USL nu a modificat legislatia in acest sens, avand in vedere ca asta sustinea, Orban a raspuns: "Suntem abia pe finalul unui mandat parlamentar. O sa se faca, probabil dupa alegeri".

El spune si ca "marea majoritate a parlamentarilor USL opteaza pentru formula asta".

Vom avea un nou procuror general

Mandatul Laurei Codruta Kovesi in fruntea Parchetului General se termina la 2 octombrie si ea nu mai are dreptul de a candida inca o data.

Ministerul Justitiei a demarat procedurile pentru numirea unui nou procuror general. Consiliul Superior al Magistraturii a cerut sa aiba dreptul de a nominaliza noii sefi de la DNA si Parchetul General, insa ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a transmis ca nu are de gand sa schimbe procedura.

Liderii USL, la randul lor, in frunte cu premierul Victor Ponta, s-au pronuntat in repetate randuri in favoarea numirii procurorilor-sefi de catre CSM, insa nu au modificat legea in aceasta directie.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News