Ludovic Orban ramane sub control judiciar

Marti, 19 Aprilie 2016, ora 22:36
1461 citiri
Ludovic Orban ramane sub control judiciar
Foto: Arhiva Ziare.com

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins, marti, ca nefondata contestatia depusa de fostul candidat al PNL la Primaria Capitalei, Ludovic Orban, la masura controlului judiciar, dispusa de procurorii DNA in dosarul in care este urmarit penal.

Magistratii instantei supreme au respins, marti, ca nefondata, contestatia formulata de fostul candidat al PNL la Primaria Capitalei la masura controlului judiciar, dispusa de procurorii DNA in dosarul in care este acuzat ca ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru campania electorala. Potrivit deciziei de marti a ICCJ, Ludovic Orban va ramane sub control judiciar pentru 60 de zile, asa cum au dispus anchetatorii initial.

Ludovic Orban a contestat controlul judiciar: Nu am de gand sa parasesc tara

Printre dispozitiile controlului judiciar, fostul candidat al PNL la Primaria Capitalei are obligatia sa nu paraseasca teritoriul Romaniei si sa se prezinte de doua ori pe saptamana la sectia de politie.

Ludovic Orban este acuzat ca a solicitat unui om de afaceri suma de 50.000 de euro pentru campania electorala din vara anului 2016. "La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim-vicepresedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care Orban Ludovic candideaza la functia de primar al municipiului Bucuresti", au sustinut procurorii DNA intr-un comunicat de presa.

Ludovic Orban, audiat la DNA: Intotdeauna am respectat legea si deciziile justitiei

Banii ar fi fost ceruti pentru a fi remisi catre doua posturi de televiziune, "cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovata imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat ca are nevoie de suma solicitata in aproximativ una - doua saptamani", mai arata DNA.

Potrivit procurorilor, omul de afaceri a acceptat sa ii dea suma ceruta lui Ludovic Orban "in considerarea functiei de conducere pe care Orban Ludovic o detine in cadrul unui partid si a potentialului de interventie al acestuia in domenii de interes in afacerile controlate de acest om de afaceri".

Cozmin Gusa si directorul B1 TV, audiati la DNA in dosarul lui Orban UPDATE

Cozmin Gusa confirma, de pe scarile DNA, o intalnire cu Orban: Cand si de ce s-au vazut

Directorul B1 TV, dupa audierea la DNA in dosarul lui Orban: Pare o razbunare intre oameni politici (Video)

In acelasi dosar au fost audiati, in calitate de martori, Sorin Oancea, actionar al postului de televiziune B1 Tv si Cozmin Gusa, actionar al postului Realitatea Tv.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Ludovic Orban control judiciar DNA , #DNA