Orban, dupa ultimele nominalizari in Guvern: PSD ramane Ciuma rosie, asa cum il considera milioane de romani

Vineri, 23 August 2019, ora 19:50
3659 citiri
Orban, dupa ultimele nominalizari in Guvern: PSD ramane Ciuma rosie, asa cum il considera milioane de romani
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PNL, Ludovic Orban, afirma, dupa nominalizarea Danei Garbovan pentru postul de ministru al Justitiei, ca, actionand in total dispret fata de votul cetatenilor la referendumul pe teme de justitie, PSD ramane "Ciuma rosie", asa cum il considera milioane de romani.

"Judecatoarea Dana Girbovan, o apropiata a lui Liviu Dragnea, este propunerea PSD pentru functia de ministru al Justitiei. Numele lui Girbovan a mai fost vehiculat la Justitie, dupa demisia lui Florin Iordache la inceputul anului 2017. Totusi, nici macar Liviu Dragnea nu a mers pana la capat.

Dana Girbovan a fost o sustinatoare zgomotoasa a Ordonantei 13 si a modificarilor operate de PSD si ALDE la Legile Justitiei si la Codurile Penale, modificari in favoarea grupului infractional organizat condus de Liviu Dragnea.

In timp ce sute de mii de oamenii protestau in strada impotriva Ordonantei 13, Girbovan se razboia cu DNA, calificand ancheta institutiei pe tema ordonantei drept 'un derapaj' si cerea 'o analiza serioasa la nivel de sistem pentru a se stabili care au fost cauzele unui astfel de derapaj'", subliniaza Ludovic Orban intr-o declaratie remisa News.ro.

Liderul PNL precizeaza ca Dana Girbovan a contribuit activ la modificarea Legilor Justitiei, alaturi de Florin Iordache, UNJR fiind singurul ONG acceptat la lucrarile Comisiei speciale pentru Legile Justitiei.

Orban mentioneaza ca UNJR este o organizatie contestata de majoritatea magistratilor, iar Dana Girbovan s-a evidentiat prin apararea unor condamnati precum Dan Voiculescu si prin critici vehemente la adresa luptei anticoruptie.

e asemenea, a atacat institutiile internationale care au criticat modificarile la Legile Justitiei si la Codurile Penale.

Dana Girbovan este o sustinatoare a Sectiei Speciale de anchetare a magistratilor, institutie prin care PSD incearca sa terorizeze magistratii.

"Propunerea de astazi a CEx PSD sfideaza votul romanilor de la referendumul pe teme de justitie, convocat de presedintele Klaus Iohanns. De asemenea, reprezinta o incalcare a promisiunii facute de liderii partidului, imediat dupa euroalegeri, ca nu vor mai interveni in justitie. Po

trivit informatiilor din presa, fostul ministru a fost schimbat pentru ca a introdus in proiectul de ordonanta de urgenta prezentat, recent, prevederi care inaspresc conditiile de eliberare conditionata. Or, oamenii lui Liviu Dragnea din PSD nu doresc ca 'Daddy' sa stea prea mult la inchisoare", afirma liderul PNL.

Ludovic Orban spune ca, de altfel, chiar premierul Viorica Dancila a confirmat faptul ca in proiectul referitor la inasprirea pedepselor va ramane doar partea care se refera la "inasprirea pedepselor pentru crima, viol, pedofilie", adica fara referirile la eliberarea conditionata. "Cu alte cuvinte, la cererea baronilor PSD premierul gireaza o amputare a unui articol defavorabil coruptilor", adauga Orban.

"Propunerea este o dovada a orientarii anti-occidentale a PSD, fiind salutata de organele de propaganda rusesti: Oricum, sa nu uitam ca azi este 23 August, fosta noastra Zi Nationala - ziua in care Romania a intors armele impotriva fascismului. Si mai in gluma, mai in serios, tot azi, prin propunerea Danei Girbovan, este o adevarata zi a 'insurectiei nationale in Justitie'", mai afirma liderul PNL.

Ludovic Orban spune ca probabil PSD asteapta aplauze venite din est si dupa ce l-a propus pe Iulian Iancu vicepremier pe probleme economice. Iulian Iancu a fost cel care, prin toate actiunile sale legislative a blocat investitiile in exploatarea de gaze de la Marea Neagra.

Nominalizarea lui Iulian Iancu vine dupa ce presedintele Klaus Iohannis a semnat, marti, la Washington o declaratie comuna cu presedintele Donald Trump, potrivit careia "Romania si Statele Unite vor analiza modalitati de imbunatatire a climatului investitional in domeniul energiei in beneficiul ambelor tari". Acum, Guvernul Dancila da un semnal clar ca nu doreste aceste investitii, arata Orban.

Presedintele PNL precizeaza ca "Iulian Iancu este perceput drept omul Gazprom in Romania si a torpilat proiectele legislative menite sa permita aparitia unui cadru investitional".

Comisia pentru industrii, condusa de Iulian Iancu a amanat si modificat de mai multe ori proiectul de lege offshore, necesar pentru demararea productiei de gaze din Marea Neagra. In cele din urma, majoritatea PSD-ALDE a adoptat o forma a legii criticata de companiile care au concesiuni in Marea Neagra, pentru ca incalca principiile negociate cu Guvernul. Ulterior, din cauza acestei legi compania americana ExxonMobil a anuntat Guvernul PSD ca renunta la proiectul din Marea Neagra.

Propunand numele lui Iulian Iancu, PSD arata, ca de fapt, nu isi doreste aceasta investitie in exploatarea gazelor la Marea Neagra, considera Orban.

El aminteste ca Iulian Iancu a avut aceeasi atitudine de a bloca investitiile si in timpul dezbaterilor Ordonantei de urgenta 64/2016, pentru modificarea Legii energiei si gazelor. Prin aceste modificari, Iancu a provocat un conflict cu Comisarul european Miguel Arias Canete, care a amenintat ca Executivul european va da in judecata Romania daca Parlamentul aproba respectivele amendamente.

In 2015, Iulian Iancu a fost respins la votul pentru un post in Boardul administrativ al Agentiei Europene pentru Cooperarea Autoritatilor de Reglementare in Energie, intrunind cel mai mic numar de voturi. Iulian Iancu a fost acuzat de conflict de interese. In mandatul 2008 - 2012, sustine ANI, Iancu si-a angajat fratele, de profesie subinginer, la propriul cabinet parlamentar, mai arata Ludovic Orban.

"PNL considera ca prin aceste propuneri PSD s-a descalificat si arata orientarea anti-occidentala, lipsa de respect fata de cetatenii Romaniei si faptul ca ramane in continuare prizonierul politicienilor certati cu legea. Viorica Dancila ramane marioneta mafiei din partid, care l-a sprijinit pe Liviu Dragnea, frica de justitie ramand o constanta a activitatii PSD. Actionand in total dispret fata de votul cetatenilor la referendumul pe teme de justitie, PSD ramane "Ciuma rosie", asa cum il considera milioane de romani", incheie Ludovic Orban.

Premierul Viorica Dancila a anuntat, vineri, ca propunerea pentru Ministerul Justitiei este judecatorul Dana Garbovan, in timp ce pentru Ministerul Afacerilor Interne a fost propus Mihai Fifor, iar pentru Ministerul Educatiei Serban Constantin Valeca. Iulian Iancu a fost propus viceprmier pe probleme economice, iar Ana Birchall, pentru parteneriate strategice.

Premierul Viorica Dancila a afirmat, intrebata despre faptul ca Dana Garbovan, propusa la Ministerul Justitiei, ar fi apropiata a fostului ministru Florin Iordache si a sustinut OUG 13, ca ar trebui vazute lucrurile bune.

"De ce in momentul in care se face o nominalizare incercam imediat sa aducem o parte negativa pentru acea persoana? Haideti sa gandim pozitiv si sa vedem si lucrurile bune", a spus Dancila.

Ea a spus ca din proiectul prezentat de Ana Birchall ramane doar partea care se refera la inasprirea pedepselor pentru crima, viol, pedofilie.

Dana Garbovan a anuntat ca a acceptat de principiu propunerea de a fi ministru al Justitiei, cu conditia de a-i fi asigurata independenta deplina si ca presedintele Klaus Iohannis sa fie de acord de principiu.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Dana Girbovan justitie , #presedinte PNL