Ce șanse are o colaborare între Forța Dreptei, Dacian Cioloș și USR pentru crearea unui pol de dreapta. Răspunsul lui Ludovic Orban

Marti, 24 Mai 2022, ora 21:46 3769 citiri
Fostul lider al PNL nu exclude o colaborare cu Dacian Cioloș FOTO Facebook / Ludovic Orban

Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a vorbit marți, 24 mai, despre un posibil pol de dreapta alături de Dacian Cioloş și USR.

Întrebat dacă negociază cu Dacian Cioloş formarea unui pol de dreapta, Ludovic Orban a spus: ”E prematur să discutăm despre subiectul ăsta. În primul rând, trebuie să se hotărască domnul Cioloş ce va face, eu nu stiu ce va face Dacian Cioloş”, a spus fostul lider al PNL la Profit News TV.

Orban a recunoscut că a discutat cu Dacian Cioloş, însă a precizat că nu ştie ce va face acesta.

Despre o posibilă plecare a acestuia din USR, aşa cum s-a vehiculat, neoficial, în ultima perioadă, liderul partidului Forța Dreptei a răspuns: ”Nu vorbesc despre ipoteze”.

Întrebat despre o alianţă cu USR, Orban a arătat că cei 16 parlamentari de la Forţa Dreptei colaborează cu acest partid, ”dar nu pe toate punctele”. ”Sunt puncte în care nu ne înţelegem, noi suntem liberali conservatori”, a spus el, dând exemplul propunerii USR cu zero taxe pe salariul minim.

”Sună bine, poţi să îi fraiereşti pe toţi angajaţii, să te voteze, cei cu salariul minim (..) dar chestia în sine provoacă o gaură în buget de 62 de miliarde şi nu prea e practicată pe nicăieri, mai ales cânt ai cotă unică de 10%”, a explicat Orban.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News