Ludovic Orban, ministru interimar al Justitiei?

Miercuri, 19 Septembrie 2007, ora 20:211432 citiri
Ludovic Orban, ministru interimar al Justitiei?

Liderii PNL ar putea discuta, in cadrul Biroului Politic Central al partidului, si despre situatia creata ca urmare a sesizarii DNA in privinta urmaririi penale a ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu.

Surse liberale au declarat, miercuri, pentru NewsIn, ca membrii conducerii PNL ar putea evalua si solutiile pe care le au la dispozitie in cazul in care Palatul Cotroceni va dispune suspendarea ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu.

Potrivit surselor citate, in mediile liberale s-a vorbit despre posibilitatea ca atributiile ministrului justitiei sa fie preluate de catre ministrul Transporturilor, vicepresedintele Ludovic Orban, care si-ar fi manifestat disponibilitatea de a asigura interimatul in cazul in care Chiuariu ar fi suspendat, la initiativa presedintelui Basescu.

Desi numele lui Orban a fost vehiculat in context, liderii PNL nu au luat niciun fel de decizie in acest sens.

Liberalii s-au mai confruntat cu o situatie relativ similara atunci cand Mihai Razvan Ungureanu a demisionat din functia de ministru al afacerilor externe, iar nominalizarea lui Cioroianu de catre premier nu a fost aprobata de seful statului. La momentul respectiv, Tariceanu a fost cel care a preluat atributiile portofoliului ramas vacant.

Chiuariu ar fi cel de-al doilea ministru liberal suspendat din functie, dupa precedentul Teodor Atanasiu, fost ministru al apararii. Premierul Tariceanu a declarat miercuri, la Sofia, ca nu are nici cea mai mica intentie sa-i ceara ministrului Justitiei sa-si dea demisia, in urma anuntului DNA privind inceperea urmaririi penale in cazul acestuia, si acuza Parchetul de implicare in domeniul politic.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News