Ludovic Orban merge in SUA cu o delegatie PNL pentru intalniri cu membri ai Congresului si Senatului

Sambata, 04 Noiembrie 2017, ora 12:513338 citiri
Ludovic Orban merge in SUA cu o delegatie PNL pentru intalniri cu membri ai Congresului si Senatului
Foto: Arhiva Ziare.com

O delegatie a PNL condusa de presedintele partidului, Ludovic Orban, va efectua, in perioada 10-19 noiembrie, o vizita in Statele Unite ale Americii.

Liberalii vor avea intalniri cu membri ai Congresului si Senatului SUA, inalti oficiali ai Departamentului de Stat, reprezentanti ai think tank-urilor, mediului de afaceri si ai comunitatii romanesti, informeaza un comunicat de presa remis, sambata, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, din delegatie vor mai face parte secretarul general al PNL, Robert Sighiartau, vicepresedintele PNL Ben-Oni Ardelean (vicepresedinte al Camerei Deputatilor), presedintele PNL Diaspora, Viorel Badea (presedinte al Comisiei romanilor de pretutindeni din Senat).

Reprezentantii PNL vor vizita Washington, Maryland, Philadelphia, New York si Atlanta.

"Consolidarea parteneriatului special pe care Romania il are cu Statele Unite ale Americii este o componenta prioritara in viziunea politicii externe a PNL, iar in acest sens PNL va accentua dezvoltarea relatiilor bilaterale in mai multe domenii de convergenta.

Totodata, PNL considera extrem de importanta relatia cu diaspora romaneasca din SUA, o resursa vitala in dezvoltarea si aprofundarea relatiilor cu SUA si, deopotriva, o resursa esentiala in dezvoltarea Romaniei", se mai arata in comunicatul amintit.