Orban, despre liberalii care il sustin pe Citu: "Am fost parasit de Rares Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartau. Au incercat sa provoace convocarea nestatutara a unui BPN"

Sambata, 12 Iunie 2021, ora 16:55 2507 citiri
Orban si Citu vor candida la presedintia PNL FOTO Facebook/ Ludovic Orban

Presedintele PNL, Ludovic Orban a declarat sambata, 12 iunie, ca a fost parasit de echipa de negociere pentru alcatuirea coalitiei, din care faceau parte Raluca Turcan, Rares Bogdan si Robert Sighiartau, iar acestia au incercat sa convoace un BPN al partidului.

"Desi am fost parasit in timpul negocierilor de echipa de negociere votata de PNL - trebuie sa stiti lucrul asta: presedintele PNL a fost lasat singur la negocierile pentru formarea acestei coalitii si negocierile pentru formarea Guvernului. Am fost parasit de Rares Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartau, care nu numai ca m-au parasit in timpul negocierilor, ci au incercat sa provoace convocarea nestatutara a unui Birou Politic National in pline negocieri pentru a arunca in aer formarea coalitiei", a precizat Ludovic Orban, in alocutiunea sa, la intalnirea de sambata cu liberalii din Botosani.

El a adaugat ca in pofida negocierilor dificile, PNL este principalul partid de guvernare.

"Avem premier, avem presedinte Romaniei, avem presedintele Camerei Deputatilor, iar reprezentarea PNL este conforma cu mandatul care mi-a fost acordat la negocieri si anume ponderea pe care o avem in cadrul coalitiei", a completat liderul liberalilor.

De asemenea, Orban a amintit momentul fotografiei cu mai multi liberali alaturi de Florin Citu, persoane care au spus ca il sustin pe actualul premier pentru sefia PNL.

"Multa lume m-a intrebat de ce nu am facut si eu poza cu oameni in spate (ca Florin Citu - n.r.). Stiti foarte bine ca nu am nevoie de o poza cu oameni in spate. Pentru ca eu fac o poza cu oamenii in toate localitatile, in toate judetele unde ma duc si fac cu fiecare individual. Pentru mine chiar si cei care au fost in poza respectiva sunt colegii mei de partid si partenerii mei, indiferent de deznodamantul acestor alegeri interne. Si asa au fost. Sa ne uitam putin: dintre cei care sunt acolo, in poza, eu m-am purtat cu ei nu numai corect, ci chiar am investit in ei. Unde s-a mai vazut intr-un partid ca un secretar general (Robert Sighiartau - n.r), care este propus de presedintele PNL, sa se intoarca impotriva presedintelui PNL, dar sa se agate in continuare sa fie secretar general al partidului. Nu exista asa ceva in niciun partid politic. Dar am acceptat acest lucru. Pana la urma, oamenii au dreptul la optiune, au drept si la uitare", a precizat Orban.

Acesta i-a indemnat pe liberalii din Botosani sa judece ei, pentru ca el nu isi permite.

"Increderea se castiga foarte greu si se pierde foarte, foarte usor. PNL are nevoie de democratie si mai ales de lideri care respecta democratia. Nu are nevoie de oameni care conduc organizatii si care astazi voteaza in Biroul Politic un candidat si maine se duc la poza cu alt candidat, fara sa le spuna nimic colegilor lor", a conchis liderul PNL.

Pe 25 septembrie va avea loc Congresul PNL. In competitia pentru sefia partidului au intrat Ludovic Orban si Florin Citu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News