Ludovic Orban, la vot: Pic cu pic se face marea, vot cu vot Romania poate fi readusa pe drumul cel drept (Video)

Joi, 05 August 2021, ora 17:483137 citiri
Ludovic Orban, la vot: Pic cu pic se face marea, vot cu vot Romania poate fi readusa pe drumul cel drept (Video)
Foto: captura video Facebook/PNL

Premierul Ludovic Orban s-a prezentat duminica dimineata la vot, precizand ca imediat dupa aceea urmeaza sa mearga la MAI si MAE pentru a se asigura de buna desfasurare a alegerilor. Liderul PNL i-a indemnat pe romani sa mearga la urne, spunand ca nu are emotii privind invingatorul de azi, doar in privinta scorului.

"Am votat pentru o Romanie respectata in lume, in care fiecare roman sa aiba sansa sa duca o viata normala. O Romanie care sa se dezvolte, in care institutiile sa serveasca cetateanul, in care legea e lege pentru toti. O Romanie care sa fie casa fiecarui roman, atat de primitoare incat sa ii faca si pe cei din diaspora sa se intoarca acasa", a declarat la iesirea de la vot Ludovic Orban.

Premierul a votat la aceeasi sectie din Dobroiesti (Ilfov) la care a fost si in primul tur.

Intrebat de jurnalisti ce mesaj are pentru alegatori, Ludovic Orban a spus ca ii indeamna sa isi exercite dreptul la vot, care este un "drept fundamental" si in baza caruia se va stabili "in ce directie se indreapta tara".

"Pic cu pic se face marea, vot cu vot Romania poate fi readusa pe drumul cel drept", a subliniat el.

De asemenea, intrebat daca are emotii, Ludovic Orban a raspuns: "Intotdeauna la alegeri ai emotii (...) Mizez pe o prezenta mai mare in turul 2 decat in turul 1".

"Nu am emotii in privinta victoriei candidatului pe care il sprijin, doar in privinta scorului. Sper sa fie un scor cat mai categoric (...) Obiectul nostru este sa luam peste 65%", a declarat presedintele PNL.

Premierul a mai precizat, tot la cererea jurnalistilor, ca dupa vot va merge la sediul MAI, unde va evalua situatia impreuna cu tot comandamentul care se ocupa de coordonarea alegerilor, dupa care va merge la sediul MAE, pentru o analiza similara, iar apoi se va duce si la sediul PNL. Reamintim ca Ministerul de Externe se ocupa de buna desfasurare a votului in diaspora.

Intrebat ce parere are despre modul in care voteaza romanii din strainatate, Ludovic Orban a precizat ca este unul "spectaculos".

"Ii felicit, ma bucur enorm ca exista o prezenta atat de mare, asta imi arata un interes major pentru soarta tarii, ca exista o dorinta mare de intoarcere acasa", a mai spus Orban.

Vezi aici LIVE cum se desfasoara votul in tara

Iata si desfasurarea ultimei zile de vot pentru alegerile prezidentiale in strainatate.