Ludovic Orban indeamna Ungaria si Polonia sa aprobe bugetul UE si Fondul de relansare

Joi, 19 Noiembrie 2020, ora 20:11
2278 citiri
Ludovic Orban indeamna Ungaria si Polonia sa aprobe bugetul UE si Fondul de relansare
Ludovic Orban, premierul Romaniei / Foto: Facebook.com

Premierul Ludovic Orban a indemnat, joi, 19 noiembrie, Ungaria si Polonia sa renunte la blocarea procedurilor de adoptare a bugetului Uniunii Europene si a Fondului de relansare economica, argumentand ca sunt afectati toti cetatenii europeni de actualul impas.

"Blocarea adoptarii unei decizii privind Planul de relansare afecteaza intreaga UE, inclusiv pe cetatenii din Ungaria si Polonia", a declarat Ludovic Orban intr-un interviu acordat Agentiei France-Presse.

Premierul Romaniei s-a declarat increzator ca "in final se va ajunge la un acord", dar a respins argumentele Ungariei si Poloniei, care se opun introducerii mecanismului privind respectarea normelor statului de drept. "Respectarea standardelor statului de drept reprezinta o garantie pentru fiecare contribuabil ca banii vor fi cheltuiti corect, in interes public", a subliniat Ludovic Orban in interviul acordat AFP, potrivit France 24.

"Guvernele tarilor care se opun conditionalitatilor trebuie sa inteleaga ca este necesar sa fie construita increderea publica in acest program, care este extrem de important pentru relansarea economiei intregii Europe, in beneficiul cetatenilor din Polonia si Ungaria", a argumentat Ludovic Orban intr-un alt interviu, acordat site-ului Politico.eu. "Nu cred ca un guvern le poate spune propriilor cetateni ca acest plan ar trebui blocat. Toti contribuabilii

din statele membre UE trebuie sa aiba garantia ca banii sunt folositi corect", a subliniat premierul Romaniei.

Ungaria si Polonia sunt criticate frecvent de Uniunea Europeana pentru situatia statului de drept. La randul sau, Romania a fost criticata in perioada 2017-2019 din cauza reformelor in domeniul judiciar, noteaza France 24.

Insa Ludovic Orban afirma ca situatia s-a imbunatatit in Romania. "Aici, in Romania, noi ne-am facut tema si acum chiar este stat de drept", a declarat premierul.

Ungaria si Polonia au blocat, luni, o procedura necesara adoptarii Bugetului multianual comunitar si Planului european de relansare economica. In cursul unei reuniuni a ambasadorilor UE, reprezentantii Ungariei si Poloniei au blocat procedura Deciziei Propriilor Resurse, necesara aprobarii Fondului UE de relansare economica. La randul sau, Slovenia a formulat joi obiectii privind mecanismul in domeniul statului de drept.

Ungaria si Polonia au blocat bugetul UE de 1.800 de miliarde de euro

Polonia asteapta concesii din partea Bruxellesului dupa ce a blocat bugetul UE pe tema statului de drept

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine e ungurul care a dat lovitura la ATP Țiriac Open. Cea mai mare surpriză a turneului de la București
Cine e ungurul care a dat lovitura la ATP Țiriac Open. Cea mai mare surpriză a turneului de la București
Turneul de tenis Ţiriac Open (ATP 250), care se desfășoară la Baza Sportivă Năstase/Marica din Capitală, în perioada 15-21 aprilie, a consemnat joi cea mai mare surpriză de până în...
Tentativă de asasinat asupra lui Zelenski pusă la cale de Kremlin. Suspectul, arestat după vizita în Polonia
Tentativă de asasinat asupra lui Zelenski pusă la cale de Kremlin. Suspectul, arestat după vizita în Polonia
În urma unei acțiuni comune a Serviciului Ucrainean de Securitate (SBU) și a Procuraturii Generale de la Kiev, precum și a serviciilor speciale poloneze, a fost reținut un cetățean polonez...
#Ludovic Orban, #premierul Romaniei, #Ungaria, #Polonia, #buget UE, #fondul de relansare economica , #premier
Comentarii
S
SidneyCratier
rank 1