Ludovic Orban il vrea pe Iohannis candidat unic al dreptei: Contracandidatii ar confuza si i-ar creea probleme

Miercuri, 06 Februarie 2019, ora 08:52
2570 citiri
Ludovic Orban il vrea pe Iohannis candidat unic al dreptei: Contracandidatii ar confuza si i-ar creea probleme
Foto: Facebook/Partidul National Liberal

Liderul PNL, Ludovic Orban, considera ca daca presedintele Klaus Iohannis ar fi sprijinit si de alte forte politice, ar putea sa castige din primul tur la prezidentiale si ca aparitia unei alte candidaturi din zona de dreapta nu va face decat sa-i creeze probleme acestuia.

"PNL a luat decizia, in Consiliul National, in unanimitate, sa sustina candidatura presedintelui Klaus Iohannis pentru inca un mandat. Ne-am bucura daca si alti actori politici ar lua decizia sa-l sustina pe presedintele Iohannis. Astazi, presedintele Iohannis este, de departe, liderul politic cu cea mai mare incredere, a fost in prima linie a luptei cu PSD si, in mod evident, batalia pentru prezidentiale va fi tot cu candidatul PSD sau un candidat provenit din zona PSD-ALDE.

Deci, eu cred ca orice aparitie a unei alte candidaturi, care este o candidatura discutabila, nu face altceva decat sa confuzeze suplimentar si sa creeze probleme mai putin oponentilor politici, cat mai ales presedintelui Klaus Iohannis. Iar convingerea mea e simpla, ca presedintele Klaus Iohannis, daca ar fi sprijinit si de alte forte politice, ar putea sa castige chiar din primul tur", a declarat Ludovic Orban, la TVR.

Liderul PNL a mai spus ca partidul pe care-l reprezinta va face o alianta de guvernare cu fortele de dreapta si va colabora si in cazul asigurarii unor majoritati in consiliile locale si judetene.

"Pentru formarea unui guvern sau a unei majoritati in consiliul judetean sau local normal ca ii consideram ca potentiali parteneri pe oamenii care nu agreeaza felul de a face politica al PSD si care spun ca sunt impotriva PSD", a aratat Orban.

Intrebat daca ar negocia cu PSD sustinerea unui guvern condus de el, Orban a spus ca nu este posibil asa ceva, intre cele doua partide existand diferente substantiale.

"Nu cred ca e posibil asa ceva, diferenta intre PNL si PSD este o diferenta de substanta, de viziune, de mod de a intelege politica si nu mai zic de o diferenta totala in ceea ce priveste modalitatea de a guverna Romania. Nu cred ca este posibil ca vreodata PNL sa poata sa obtina sprijinul PSD si nici nu ne dorim acest sprijin", a spus Ludovic Orban.

Legat de lista pentru alegerile europarlamentare, liderul liberal nu a dorit sa faca nicio referire la candidati si a punctat faptul ca presedintele Klaus Iohannis a spus, in discutia purtata in Biroul Executiv, "ca nu se va implica in ceea ce priveste alcatuirea listei pentru Parlamentul European".

Ludovic Orban a mentionat ca se consulta periodic cu seful statului, atunci cand sunt teme importante pe agenda, de politica interna sau de politica europeana.

"Ne consultam de cate ori este necesar pentru evaluarea si pentru armonizarea pozitiilor", a mai spus presedintele PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Orban Iohannis alegeri prezidentiale, #Iohannis alegeri prezidentiale , #PNL