Ludovic Orban il acuza pe Ponta ca are un interes in adoptarea legii Rosia Montana

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 14:32
3274 citiri
Ludovic Orban il acuza pe Ponta ca are un interes in adoptarea legii Rosia Montana
Foto: enational.ro

Deputatul PNL Ludovic Orban este convins ca premierul Ponta are un interes in adoptarea proiectului de lege referitor la Rosia Montana si chiar sustine ca acesta a "premeditat" totul, trecand acest domeniu de la Ministerul Economiei la ministerul apropiatului sau, Dan Sova.

"Trebuie sa va spun ceva interesant despre nasterea proiectului de lege privind proiectul de la Rosia Montana. Printr-o hotarare de guvern, din mai, de divizare partiala, practic proiectul este transferat de la Ministerul Economiei la ministerul (cum i-o mai fi spunand) condus de Dan Sova, pachetul de actiuni detinut de stat la compania respectiva trecand in administrarea acestuia.

Dupa aceasta 'preluare ostila', ministerul lui Sova (alaturi de Ministerul Mediului, condus de doamna Plumb - nu cianura) este cel care elaboreaza si initiaza acest proiect de lege. Colac peste pupaza, Ministerul Economiei, din niste motive obscure nu este trecut printre ministerele care trebuie sa avizeze proiectul si nici nu il avizeaza. Dan Sova este unul dintre colaboratorii apropiati ai lui Victor Ponta", scrie Ludovic Orban pe contul sau de Facebook.

In aceste conditii, concluzia liberalului este una singura: "Este clara premeditarea" acestei actiuni, precum si "interesul premierului in adoptarea proiectului de lege".

"Se aude, doamna Daciana? In Parlament, poate domnul Ponta sa voteze cum doreste ca nu mai poate sa ma convinga", anunta Ludovic Orban, referindu-se la faptul ca Victor Ponta a avizat controversatul proiect de lege in calitate de premier, dar a anuntat ca va vota impotriva lui in calitate de deputat.

Pe de alta parte, intr-un raspuns dat unuia dintre comentatorii sai, fostul ministru al Transporturilor il ataca pe Dan Sova si pentru rezilierea contractului Bechtel, punand la indoiala modul in care s-a derulat, cata vreme Dan Sova sustine ca nu detine contractul original, care ar fi disparut.

"Daca a anuntat ca a reziliat contractul, de unde a stiut ce contract reziliaza? Daca nu l-a avut, pe ce exemplar a semnat rezilierea, daca nu a avut exemplarul? Pe ce considerente si-a intemeiat negocierile de reziliere, daca nu a avut contractul?", se intreaba Ludovic Orban.

C.B.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Ludovic Orban Ponta Rosia Montana, #Orban Sova Rosia Montana, #Orban Sova reziliere Bechtel , #PNL