Orban ii cere lui Dancila sa-l demita pe Teodorovici: A fost pusa sa incalce legea

Luni, 06 August 2018, ora 16:22
3146 citiri
Orban ii cere lui Dancila sa-l demita pe Teodorovici: A fost pusa sa incalce legea
Foto: Facebook/Ludovic Orban

PNL ii solicita premierului Viorica Dancila sa il demita pe ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, deoarece nu a prezentat raportul privind situatia economica si bugetara pe primele sase luni ale anului.

"Solicitam premierului (...) sa il demita pe ministrul Finantelor. Este inadmisibil sa nu se respecte Legea raspunderii fiscal-bugetare. Primul lucru pe care ar fi trebuit sa il faca premierul Vasilica Viorica Dancila ar fi fost sa citeasca sau sa puna pe cineva, pe vreun consilier, sa ii citeasca Legea responsabilitatii fiscal-bugetare, Legea 69/2010, care stipuleaza foarte clar obligativitatea Ministerului Finantelor ca pana la sfarsitul lunii iulie sa prezinte un raport privind situatia economica si bugetara pe primele sase luni ale anului, plecand de la executia bugetara.

Este obligatie legala prevazuta in articolul 23 si in articolul 42 din Legea 69/2010, Legea responsabilitatii fiscal-bugetare. Nici pana astazi, ministrul Finantelor nu a prezentat acest raport privind situatia economica si bugetara.

De altfel, in conformitate cu legea, la baza rectificarii bugetare trebuie sa stea in mod obligatoriu acest raport. Ca atare, doamna Dancila a fost pusa sa incalce legea si sa prezinte o pseudo-rectificare bugetara, care nu se intemeiaza pe prevederile legii si pe adevarurile din economie, care nu au la baza acest raport", a declarat presedintele PNL, Ludovic Orban, luni, la Parlament, dupa sedinta Biroului Executiv al liberalilor.

El a spus ca premierul Viorica Dancila ar trebui sa prezinte adevarul despre executia bugetara, sustinand ca "dezinformarea a ajuns o politica la nivelul Guvernului PSD - ALDE".

"Minciunile gogonate care au stat la baza scenetei tragic-comice sustinute de Viorica Vasilica Dancila, pusa probabil de Valcov sa prezinte asa-zisa rectificare bugetara, ne arata ca minciuna si-a facut casa permanenta la Palatul Victoria si ca dezinformarea este mijlocul principal prin care actualul Guvern incearca sa ii pacaleasca pe romani. (...)

Sigur ca, dupa ce a prezentat plansele pe care probabil i le-a pus sub nas domnul Valcov, doamna Dancila a plecat sa se mai odihneasca un pic. Dar eu cred ca Guvernul este dator sa spuna romanilor adevarul, iar adevarul din executia bugetara si din raportul pe care trebuie sa il prezinte ministrul Finantelor este un adevar trist - ca ritmul de crestere economica scade, ca s-au crescut cheltuielile bugetare peste capacitatea reala de finantare, ca in continuare Guvernul isi bate joc de investitii, ca Guvernul isi bate joc de mediul de afaceri, de angajatii din mediul privat si isi bate joc de angajatii din sectorul public si de pensionari", a afirmat Orban.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Orban Dancila demitere Teodorobivi, #Orban demisie Teodorovici , #PNL
Comentarii