Ludovic Orban, despre Traian Berbeceanu: "Un om serios pe care bucurestenii s-au putut baza intr-o perioada extrem de grea"

Joi, 04 Februarie 2021, ora 14:28
2782 citiri
Ludovic Orban, despre Traian Berbeceanu: "Un om serios pe care bucurestenii s-au putut baza intr-o perioada extrem de grea"
Traian Berbeceanu si Ludovic Orban. Foto: Facebook/ Ludovic Orban

Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, afirma ca Traian Berbeceanu este un prefect "bun", "un om serios pe care bucurestenii s-au putut baza intr-o perioada extrem de grea".

"Un prefect bun, un om serios pe care bucurestenii s-au putut baza intr-o perioada extrem de grea, cu multe incercari", a scris Orban, pe Facebook, postand o fotografie impreuna cu Berbeceanu.

Cei doi au avut, joi, 4 februarie, o intalnire in biroul presedintelui Camerei Deputatilor.

Functia a revenit PLUS

Luni, liderii coalitiei guvernamentale au stabilit posturile de prefect si subprefect care revin fiecarei formatiuni. Conform negocierilor, functia de prefect al Capitalei a revenit PLUS.

Marti, Traian Berbeceanu, numit prefect al Capitalei anul trecut de catre PNL, a scris pe Facebook ca "revocarea din functia de prefect al municipiului Bucuresti, ca si numirea, de altfel, sunt decizii politice, firesti".

"Am acceptat aceasta functie in urma cu trei luni, cu multa buna-credinta, intr-o perioada deosebit de complicata. Am avut un mandat scurt, dar plin de provocari dintre cele mai grele, carora nu le-as fi facut fata fara ajutorul vostru, al bucurestenilor, in primul rand, dar si cu sprijinul total al colegilor din Prefectura si al colaboratorilor din toate institutiile", a precizat Berbeceanu.

El si-a exprimat dorinta ca "viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR PLUS, sa fie unul dedicat total cetatenilor municipiului Bucuresti, sa fie o persoana care sa respecte si sa aplice legea, dincolo de orice fel de interese", "sa faca numai lucruri bune".

Precizarile lui Ciolos

Ulterior, liderul PLUS, Dacian Ciolos, a sustinut ca pentru functia de prefect este urmarita in primul rand "competenta si asumarea unor obiective, respectul pentru munca si empatia".

"Am vazut ca domnul Traian Berbeceanu si-a luat la revedere de la functia de prefect, dupa negocierile politice in care s-a stabilit unde numeste prefecti fiecare partid din coalitia de guvernare. Eu stiu ca e un om care nu fuge la greu, asa ca nu inteleg unde se grabeste sa plece", a scris, marti seara, pe Facebook, Ciolos.

El a subliniat ca in "functii publice cu o responsabilitate mare" trebuie "sa fie oameni competenti, care au demonstrat ca stiu ce au de facut si e nevoie de multe ori si de continuitate".

"Lasand gluma la o parte, situatia in care ne aflam presupune ca in functii publice cu o responsabilitate mare sa fie oameni competenti, care au demonstrat ca stiu ce au de facut si e nevoie de multe ori si de continuitate. Chiar daca numirea in functia de prefect la Bucuresti revine PLUS, asta nu inseamna ca avem in vedere doar criterii de partid, ci in primul rand urmarim competenta si asumarea unor obiective, respectul pentru munca si empatia", a precizat Ciolos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Traian Berbeceanu, #Traian Berbeceanu prefect, #orban Traian Berbeceanu, #orban berbeceanu , #stiri Ludovic Orban