Orban, nou atac la Iohannis: „Preşedintele PNL nu se alege prin decret prezidenţial. O soluţie la criza politică poate fi demisia premierului”

Joi, 16 Septembrie 2021, ora 20:46
4321 citiri
Orban, nou atac la Iohannis: „Preşedintele PNL nu se alege prin decret prezidenţial. O soluţie la criza politică poate fi demisia premierului”
Ludovic Orban și Klaus Iohannis FOTO Hepta

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat la Arad, joi seară, că o soluţie la criza politică poate fi "demisia premierului", iar alegerea preşedintelui partidului nu se face prin decret al preşedintelui Klaus Iohannis.

Înainte de a intra în complexul Expo Arad pentru a-şi susţine moţiunea de candidat pentru preşedinţia PNL, în faţa liberalilor arădeni, Orban a fost întrebat de jurnalişti despre presupusa opţiune a preşedintelui Klaus Iohannis pentru Florin Cîţu la preşedinţia partidului.

"Eu cer votul delegaţilor fiecărei filiale, care vor participa la congres. Alegerea preşedintelui trebuie să fie alegerea fiecărui delegat care va participa la congres. Preşedintele Partidului Naţional Liberal nu se alege prin decret prezidenţial", a răspuns Ludovic Orban.

El a adăugat că premierul "a pierdut masiv" din încredere în ultima perioadă, pe fondul crizei politice pe care ar fi declanşat-o.

"Este adevărat că premierul traversează o perioadă în care a pierdut masiv din încredere şi popularitate, este adevărat, în urma crizei politice care a fost declanşată prin decizii care nu au fost luate cu consultarea partidului, fără acordul preşedintelui. Practic, s-a provocat o criză guvernamentală gravă care împiedică existenţa unui Guvern cu deplină capacitate", a spus Orban.

Întrebat dacă mai are Florin Cîţu susţinerea partidului în acest context al "pierderii de încredere şi popularitate", Orban a răspuns: "Evident că la moţiunea de cenzură am hotărât că vom vota împotrivă, e în fişa postului pentru orice parlamentar liberal să apere Guvernul PNL. Pe de altă parte, este evident că nu putem reface coaliţia în actuala structură guvernamentală, iar din punctul meu de vedere este necesară soluţionarea cât mai rapidă a crizei şi una dintre posibilele soluţii este inclusiv demisia premierului".

Orban, despre posibilitatea ca USR PLUS să se întoarcă la guvernare cu Cîțu premier: „Cea mai mare minciună”

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat joi, 16 septembrie, că nu crede în varianta ca USR PLUS să se întoarcă la guvernare cu Florin Cîțu ca premier și subliniază că formațiunea „se simte bine” în opoziție.

Aflat în vizită la Caraș-Severin, Ludovic Orban a subliniat că USR PLUS a început să lanseze din nou mesaje cum o făceau în perioada guvernării PSD, însă de data asta ținta este PNL.

"Se răspândeşte în partid că la un moment dat USR-iştii o să cedeze şi o să se întoarcă la guvernare şi cu Cîţu premier. Cea mai mare minciună. USR PLUS se simte bine în opoziţie. Ei au renăscut, s-au resolidarizat, au început să lanseze mesaje aşa cum o făceau în perioada guvernării PSD-iste, numai că ţinta, de data asta, suntem noi.

De altfel, USR PLUS înregistrează un trend ascedent de când au trecut în opoziţie şi se simt foarte bine acolo. Să ne înţelegem cu ei, să refacem coaliţia de guvernare până nu prind gustul opoziţiei şi până nu o să le pară rău că au pierdut guvernarea. Pentru că în momentul în care nu le va mai părea rău că au pierdut guvernarea va fi foarte dificil de realizat şi refacerea coaliţiei. Şi atunci cu cine mai guvernăm?", a afirmat Ludovic Orban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Ludovic Orban PNL, #Klaus Iohannis presedinte, #Florin Citu, #criza coalitie , #stiri Ludovic Orban