Ludovic Orban solicită alegerea unui preşedinte al Camerei Deputaţilor. "Se perpetuează de luni bune o stare de anormalitate”

Miercuri, 29 Noiembrie 2023, ora 11:31
2211 citiri
Ludovic Orban solicită alegerea unui preşedinte al Camerei Deputaţilor. "Se perpetuează de luni bune o stare de anormalitate”
Ludovic Orban solicită alegerea unui preşedinte al Camerei Deputaţilor FOTO Facebook / Ludovic Orban

Deputatul independent Ludovic Orban a solicitat, miercuri, alegerea unui preşedinte al Camerei Deputaţilor, forul legislativ fiind, în opinia sa, într-o situaţie "anormală" încă de la începutul sesiunii parlamentare.

"Se perpetuează de luni bune o stare de anormalitate în Parlamentul României, în Camera Deputaţilor. Sigur, nu e pentru prima oară la nivelul Parlamentului. La Senat, doamna Gorghiu i-a ţinut scaunul cald domnului Ciucă, ca să aibă unde să aterizeze după ce zboară din fotoliul de premier. Dar la Camera Deputaţilor suntem de la începutul sesiunii fără preşedinte ales", a declarat Orban, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor.

El a susţinut că nu ştie ce motive stau la baza acestei "încălcări a regulamentului şi a funcţionării normale a uneia dintre instituţiile fundamentale ale României".

"Poate conducerea PSD nu vă consideră pe niciunul dintre deputaţii PSD capabil să giraţi funcţia de preşedinte al Camerei, poate că Ciolacu nu vrea să păţească ce a păţit Viorica Dăncilă din partea celui care a fost preşedintele Camerei Deputaţilor, respectiv domnul Ciolacu. Sau poate domnul Ciolacu nu este sigur că va rămâne prea mult timp în funcţia de prim-ministru şi atunci îl pune pe domnul Simonis să-i ţină locul cald. Poate că PSD nu are încredere că PNL votează un candidat la preşedinţia Camerei din partea PSD. Pe mine personal nu mă interesează ce stă la baza acestei situaţii anormale", a susţinut Ludovic Orban.

El a cerut respectarea regulamentului prin numirea unui preşedinte ales al Camerei Deputaţilor.

"Ceea ce vă solicit este să respectăm regulamentul. (...) Vă solicit introducerea pe ordinea de zi a alegerii preşedintelui Camerei Deputaţilor, o propunere perfectă şi regulamentară, pentru că, sincer, am aşa impresia că a ajuns Camera Deputaţilor - un fel de sat fără câini. Fiecare face ce vrea, nici nu ştiu dacă să vin la microfon doar cu apărătoare de dinţi, pentru că unii se ocupă de spart dinţi. E un circ permanent în Camera Deputaţilor şi consider că nu poţi lăsa instituţia statului într-un asemenea hal de disfuncţionalitate şi de anormalitate", a transmis Orban.

Penalty executat de președintele Franței, Emmanuel Macron. Unde s-a dus mingea VIDEO
Penalty executat de președintele Franței, Emmanuel Macron. Unde s-a dus mingea VIDEO
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a jucat miercuri într-un meci în scopuri caritabile, alături de foste glorii ale fotbalului francez şi mondial, reuşind să transforme o lovitură de...
Președintele Chinei Xi Jinping, așteptat în Ungaria. Anunțul șefului de cabinet al lui Viktor Orban
Președintele Chinei Xi Jinping, așteptat în Ungaria. Anunțul șefului de cabinet al lui Viktor Orban
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, citat de Reuters. Gulyas a...
#Ludovic Orban, #Camera Deputatilor, #presedinte, #Parlament, #alegeri , #Stiri Ludovic Orban