Ludovic Orban, atac la actuala guvernare: "Sunt nişte slugi nătânge, nişte marionete, nişte prăpădiţi"

Sambata, 02 Martie 2024, ora 18:32
3555 citiri
Ludovic Orban, atac la actuala guvernare: "Sunt nişte slugi nătânge, nişte marionete, nişte prăpădiţi"
Ludovic Orban, lider al alianței Forța Dreptei FOTO Hepta

Preşedintele Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, a criticat, sâmbătă, 2 martie, actuala guvernare care a modificat legislaţia pentru a stabili data alegerilor locale în aceeaşi zi cu alegerile pentru Parlamentul European. Declarațiile au fost făcute în cadrul Congresului Forța Dreptei Organizat la București în vederea organizării alegerilor interne.

Orban i-a criticat şi pe liderii PSD şi PNL, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, despre care a spus că ”sunt mai proşti decât prevede legea” şi că sunt ”slugi nătânge, nişte marionete, nişte prăpădiţi”.

”România este confruntată din nou, după 34 de ani, cu un proiect anti-democratic în care două clanuri care funcţionează pe principii mafiote vor să pună piciorul în gâtul cetăţeanului român, să îi răpească libertatea, să îi răpească drepturile, să îi răpească până şi dreptul de a alege liber cine să conducă localitatea, județul, România.

Mie nu îmi vine să cred că după 34 de ani de la Revoluţie, un Guvern în România poate să îndrăznească să anunţe că modifică legislaţia electorală cu 3 luni de zile înainte de alegeri.", spune Orban.

De asemenea, Ludovic Orban i-a criticat pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu şi preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, despre care a spus că ”au fost puşi cu mâna de sforile trase din pădure în fruntea partidelor lor”.

”Nu pot să înţeleg cum de doi indivizi precum Ciucă şi Ciolacu, care sunt mai proşti decât prevede legea, mai puţin pregătiţi decât prevede legea, mai lipsiţi de talente politice decât prevede legea, cum e posibil ca aceşti indivizi să fie în capul trebii?

Dragii mei, nu sunt ei în capul trebii, ei sunt nişte slugi nătânge, nişte marionete, nişte prăpădiţi care au fost puşi cu mâna de sforile trase din pădure în fruntea partidelor lor şi care joacă un rol şi joacă foarte-foarte prost. Pentru că în halul ăsta au ajuns mânuitorii din umbră, să pună în faţă cei mai proşti dintre cei proşti din cele două partide.Vreau să le transmit şi celor care iau decizii fără să răspundă pentru deciziile lor şi celor care bagă schelete în dulapul liderilor politici pe care îi împing în faţă, nici de voi nu ne este frică. Puteţi să manipulaţi, puteţi să trageţi de sfori, puteţi să aruncaţi toate mizeriile de zvonuri şi de fake news-uri în spaţiul public. Forţa adevărată a unei ţări,a unei societăţi este forţa fiecărui cetăţean care să hotărască ce este bine pentru România”, a precizat Ludovic Orban.

"O pun la cale din frică, din teama de oameni"

Ludovic Orban, spune că decizia a fost luată din frica decidenților de a se confrunta cu electoratul.

”Ce propun aceşti fricoşi care tot ce pun la cale, o pun la cale din frică, din teama de oameni, din teama faptului că mai devreme sau mai târziu, revolta împotriva nesimţirii lor se va manifesta.

Cum să scrii într-un act normativ, în lista de motive, nişte gogomănii, nişte minciuni care nu au absolut niciun fel de legătură cu democraţia şi realitatea? Că de aia organizezi alegerile laolaltă, comasate, ca să îşi vină mai mulţi oameni la vot pentru asigurarea unei reprezentativității mai largi a României în Parlamentul European. Păi ce, dacă vin mai mulţi oameni la vot ne cresc numărul de europarlamentari? Tot 33 de europarlamentari avem. (...)”, a spus Orban.

Fostul premier mai spune că nu îi este teamă nici de partidele care propagă idei extremiste.

"Vă spun eu că extremismul s-a cam dezumflat. Sigur că au atins un prag neaşteptat, dar în momentul de faţă exact tot ce e umflat cu pompa... dacă vă aduceţi aminte de PRM după rezultatul extraordinar pe care l-au avut în anul 2000, până în 2004 s-au dezumflat exact ca un balon pe care îl umfli şi când îl laşi liber zboară în toate direcţiile”, a mai spus Orban.

Orban este de părere că actualii guvernanţi se tem de Dreapta Unită și Alianța Dreptei.

"Ei ştiu foarte bine că în primă fază am pus bazele doar a unei alianţe pentru alegerile pentru Parlamentul European, că suntem 3 formaţiuni politice distincte care puşi în faţa obligaţiei de a se pregăti pentru alegerile locale vor trebui să facă lucrul ăsta într-o lună de zile (...). Aceasta în condițiile în care ne vom confrunta cu 2900 de primari aparţinând PSD şi PNL, peste 30.000 de consilieri locali, sute de mii de angajaţi ai primăriilor din care jumătate sunt transformaţi în agenţi electorali, mai ales în mediul rural şi în oraşele mici (...)”, spune Orban.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#Ludovic Orban, #forta dreptei, #alianta, #nicolae ciuca, #marcel ciolacu , #stiri Ludovic Orban